Σημαντικές συνεννοήσεις επιτεύχθηκαν σήμερα επί νομικών και τεχνικών θεμάτων που άπτονται του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτου (IIF) μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των κ.κ. Τσαρλς Νταλλάρα και Ζαν Λεμιέρ με τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με την ελληνική πλευρά και την ευρωζώνη για τις λεπτομέρειες της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων για την Ελλάδα. Σημαντικές συνεννοήσεις επιτεύχθηκαν επί νομικών και τεχνικών θεμάτων. Οι κ.κ. Νταλλάρα και Ζαν Λεμιέρ προχώρησαν σήμερα σε περαιτέρω συνομιλίες για οικονομικά ζητήματα με τον έλληνα πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Σημειώθηκε πρόοδος και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αύριο», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενα στις διαπραγματεύσεις για το PSI δήλωσαν: «Στην αποψινή συνάντηση με το IIF σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος σε τεχνικά, νομικά αλλά και σε άλλα ζητήματα. Προχωράμε και θα συνεχίσουμε και αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έχουμε πάρα πολύ δουλειά γιατί έχουμε ταυτόχρονα τη διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα. Είναι όλα πάρα πολύ πυκνά, δύσκολα και κρίσιμα. Αισιοδοξία υπάρχει γιατί πρέπει να ζήσει η χώρα και να προστατέψουμε τους πολίτες γιατί έχουν υποστεί πολλά».