«Η θέση μας είναι πολύ καθαρή, υποστηρίζουμε τον κοινωνικό διάλογο, υποστηρίζουμε την αυτονομία των κοινωνικών εταίρων. Η θέση μας είναι κατά της μείωσης του κατώτατου μισθού, είναι μια συζήτηση που δεν στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ αναφορικά με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι, ο κ. Παπανδρέου στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναφέρθηκε στη στάση της ΝΔ σημειώνοντας: «μία στάση που πατά πάνω σε δυο βάρκες, στη βάρκα της συμπολίτευσης και της συγκυβέρνησης από τη μία πλευρά και συγχρόνως στη βάρκα της αντιπολίτευσης, είναι μια διχοτομική θα την έλεγα στάση που μπορεί να προσπαθεί να εξυπηρετήσει την στρατηγική του κόμματος της ΝΔ, ωστόσο δεν βοηθά την κοινή εθνική προσπάθεια που έχουν αναλάβει τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου».

Ακόμη τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε και ζήτημα εκλογικού νόμου και συμπλήρωσε πως «αναφέρθηκε στη δυνατότητα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρύτερη συναίνεση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, κυρίως όμως με την μορφή μιας κοινής πρότασης για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών».