Άναψε το πράσινο φως για την υποβολή του σχετικού αιτήματος στη χώρα μας προς το ΔΝΤ για το νέο πρόγραμμα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι χτες, σε άτυπη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου δόθηκε η έγκριση στα στελέχη να ξεκινήσουν τις συνομιλίες με την κυβέρνηση για τη νέα σύμβαση και πρόσθεσε ότι αύριο το πρωί θα δεχθεί στο υπουργείο Οικονομικών αντιπροσωπεία της τρόικας προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται τώρα στο «όνομα της χώρας, όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων» ενώ έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους αντιτάσσονται σε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου φωτογραφίζοντας κυρίως τη ΝΔ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «είναι ζήτημα κύρους της κυβέρνησης οι διατάξεις να ψηφίζονται από την κυβερνητική πλειοψηφία στην όποια συνυπάρχουν ΠΑΟΚ, ΛΑΟΣ και ΝΔ, αν δεν εμπεδωθεί στο αίσθημα της συνευθύνης ο τόπος είναι ακυβέρνητος.

Επιπλέον, χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «πρόβα για κρισιμότερες διατάξεις που θα εισαχθούν τις επόμενες ημέρες και απεύθυνε έκκληση και παράκληση προς όλα τα κόμματα «στο όνομα της πατρίδας να σηκώσουμε μαζί με συναίνεση τις αναγκαίες σιωπές το μεγάλο βάρος και αν σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

«Όποιος προτείνει έξοδο από το ευρώ, το λέει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του ενώπιον του ελληνικού λαού», ανέφερε με αυστηρό ύφος  ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος.

Παράλληλα τόνισε ότι «αν δεν υπάρξει αίσθημα συνευθύνης, ο τόπος είναι ακυβέρνητος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποια πράγματα στη διαπραγμάτευση αποκτούν συμβολικές διαστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο πρωθυπουργός σηκώνει μία μεγάλη προσωπική ευθύνη, την οποία του την αναθέσαμε. Αν τώρα, με την κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν αποδείξουμε ότι μπορούμε και θέλουμε, δε θα πείσουμε κανέναν. Η χώρα δεν έχει πολυτέλειες για αντιφάσεις και ασυνενοησίες».