Η κόντρα Βενιζέλου-Μιχελάκη όταν έγινε γνωστή η απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων να κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν έχουν εξοφλήσει το ειδικό τέλος ακινήτων, δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου μιας κρίσης που υποφώσκει από την πρώτη κιόλας ημέρα της συγκρότησης της κυβέρνησης Παπαδήμου.

«Οι υπουργοί οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουμε κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά Παπαδήμου» σημειώνουν ανώτατα στελέχη της ΝΔ και απαριθμούν μια σειρά αποφάσεις ή παρ ολίγον αποφάσεις, που ελήφθησαν χωρίς συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Θυμίζουν το θέμα των επικουρικών και πώς ο κ. Κουτρουμάνης ετοίμασε ολόκληρο νόμο χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ενώ δεν κρύβουν την δυσφορία τους για τις κρίσεις στο πυροσβεστικό σώμα που επίσης έγιναν χωρίς καμιά ενημέρωση και ,όπως σημειώνουν-,εν κρυπτώ.

Τελευταίο κρούσμα το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών το οποίο «γύρισε πίσω» για διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ας σημειωθεί, ότι η ανάγκη συναπόφασης και διαβούλευσης τέθηκε στο περιθώριο της τελευταίας συνάντησης του Α. Σαμαρά με τον Λ. Παπαδήμο.