Αγωνία και προβληματισμός κυριαρχεί στους κόλπους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου και της τοποθέτησης του Προέδρου του κινήματος κυρίου Γιώργου Παπανδρέου.

Στην πλειοψηφία τους οι πράσινοι βουλευτές, με δηλώσεις τους στο 24h.gr, ζητούν επίμονα σήμερα να δοθεί το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο στα πηγαδάκια εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα ανοίξει ούτε και σήμερα πλήρως τα χαρτιά του.

«Δεν μπορούν να καθυστερήσουν άλλο οι διαδικασίες», αναφέρουν και επισημαίνουν ότι «την ώρα που η κοινωνία βράζει εμείς δεν μπορούμε να ασχολούμαστε συνεχώς με τα του οίκου μας».

Κάποιοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από το γεγονός ότι κορυφαίοι υπουργοί «επιχειρούν τώρα να αποποιηθούν των ευθυνών τους και τα ρίχνουν όλα στον Παπανδρέου» και σημειώνουν με νόημα ότι «όλοι ήταν στο ίδιο καράβι», ενώ άλλοι ζητούν από τους «επίδοξους διαδόχους» να σταματήσουν «το μαστίγωμα στην προηγούμενη κυβέρνηση», υποστηρίζοντας ότι «ανακυκλώνουν το κλίμα εσωστρέφειας».

Ενδεικτικές του αναβρασμού που επικρατεί στην ΚΟ είναι οι δηλώσεις πράσινων βουλευτών στο 24h.

«Περιμένω σήμερα από τον Γιώργο Παπανδρέου, συναισθανόμενος το χρέος του απέναντι στη δημοκρατική παράταξη, να ανοίξει τις διαδικασίες για τη νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ» αναφέρει ο κύριος Μιχάλης Τζελέπης και επισημαίνει ότι «όλα θα πρέπει να γίνουν με τρόπο καθαρό, καταστατικό, δημοκρατικό, χωρίς ισορροπίες και σκοπιμότητες».

«Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, χωρίς να τις μετατοπίζει στην κορυφή» ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης και εκφράζει την άποψη ότι «σήμερα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και ο καθένας τις προθέσεις του, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια».

Ο βουλευτής σημειώνει ότι «πρώτα είναι το συμφέρον της χώρας, μετά της παράταξης και έπονται τα πρόσωπα» και τονίζει ότι «τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και τα άλλα στελέχη του κινήματος πρέπει να εργαστούν σκληρά σε αυτή την κατεύθυνση».

Την αγωνία του για τις εξελίξεις καταθέτει στο 24h και ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης ο οποίος δηλώνει χαρακτηριστικά «περιμένω σήμερα ο λόγος του Παπανδρέου να δώσει ελπίδα και προοπτική όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στη χώρα» και επισημαίνει ότι «από τη σημερινή συνεδρίαση θα εξαρτηθούν πολλά, όσα δεν φαντάζεστε».

Την άποψη ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για περαιτέρω καθυστερήσεις στις εσωκομματικές εξελίξεις, εκφράζει ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης.

«Πριν κάποιες εβδομάδες θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι οι καταστατικές διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας θα μπορούσαν να πάνε μετά τις εκλογές, τώρα αυτό δεν το πιστεύει κανείς», αναφέρει και ζητά από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να συγκαλέσει εθνικό συμβούλιο για να ενεργοποιήσει τις σχετικές διαδικασίες», επισημαίνοντας ότι «το θέμα της ανανέωσης της ηγεσίας δεν αφορά μόνο τα πρόσωπα αλλά είναι και πολιτικού περιεχομένου, καθώς πρέπει να γίνει σοβαρή αξιολόγηση της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης».

Ωστόσο ο κ. Βουδούρης εμφανίζεται επιφυλακτικός ως προς την άμεση δρομολόγηση των εξελίξεων και υπογραμμίζει την αγωνία του ότι «οι διαδικασίες θα αργήσουν».