Μυρίζει …μπαρούτι, η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που ξεκινά σε λίγη ώρα. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόθεση …ξεκαθαρίσματος λογαριασμών , τόσο από τον Γ. Παπανδρέου όσο και από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που υποστηρίζουν άλλους υποψηφίους, ενώ από το πρωί έχουν ανάψει τα τηλέφωνα προκειμένου να ληφθούν οι τελευταίες αποφάσεις.

Ο Γ. Παπανδρέου δε θα ακολουθήσει τη γραμμή του προηγούμενου Πολιτικού Συμβουλίου. Θα απαντήσει επιθετικά στις επικρίσεις που δέχεται (θα μιλήσει με ονόματα και …διευθύνσεις λένε κάποιοι από τους συνεργάτες του ) και δεν προτίθεται να ξεκαθαρίσει αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος ή όχι στις εσωκομματικές εκλογές.

Από την άλλη πλευρά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που συνιστούν το αντιπαπανδρεϊκό μπλοκ και κάποια είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Ευ. Βενιζέλο και τη λεγόμενη τρόικα του ΠΑΣΟΚ (Α. Λοβέρδο, Α. Διαμαντοπούλου και Γ. Ραγκούση) δεν πρόκειται να αποδεχθούν πρόταση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που θα παραπέμπει τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Τι θα κάνουν; Αναμένεται να κατεβάσουν πρόταση με πιο σύντομο χρονοδιάγραμμα – που θα παραπέμπει δηλαδή σε εκλογή αρχηγού πριν από τις εθνικές εκλογές – και ή θα ζητήσουν να τεθεί και αυτή σε ψηφοφορία μαζί με αυτήν του κ. Παπανδρέου απόψε ή θα κατεβάζουν την πρότασή τους για έγκριση απ’ το Εθνικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπάρχουν πληροφορίες – δεν τις επιβεβαιώνει η Ιπποκράτους – σύμφωνα με τις οποίες κινητοποιείται κόσμος του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μαζευτούν ψηφοφόροι το απόγευμα κάτω από την Ιπποκράτους προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ της παραμονής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.