Ο Θανάσης Πλεύρης, σχετικά με την κράτηση του ηγούμενου Εφραίμ, τόνισε ότι έχει πολιτικές προεκτάσεις. «Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο ηθικός αυτουργός, ενώ οι φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ανέγγιχτοι και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες σε κανένα πολιτικό πρόσωπο», είπε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θέλω να δω το σκεπτικό των δικαστών. Έντεχνα κάποιοι έδωσαν βαρύτητα στη μονή για την υπόθεση, ενώ η ευθύνη ανήκει στους πολιτικούς. Αυτό εγώ δεν το θεωρώ κάθαρση» παρατήρησε και χαρακτήρισε το ένταλμα σύλληψής του, κίνηση εντυπωσιασμού καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης καταθέτει αυτές τις μέρες τροπολογία, στη Βουλή, για προνομιακή αποφυλάκιση ποινικών κρατουμένων.

Όπως σημείωσε ο Πλεύρης, ο Εφραίμ δεν είναι δυνατό να θεωρείται ύποπτος φυγής τη στιγμή που βρέθηκε στη Ρωσία και θα μπορούσε να παραμείνει εκεί.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, σχολίασε δε, ότι το ελληνικό δημόσιο στο υποτιθέμενο κορυφαίο σκάνδαλο δεν έχει στείλει τους φακέλους της υπόθεσης στους 7 οίκους που έχουν αναλάβει να εκτιμήσουν τις ζημιές.