Τα έντεκα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας για την εκλογή του νέου αρχηγού στον καινούργιο φορέα της Κεντροαριστεράς ανακοίνωσε ο επικεφαλής της, καθηγητής, Νίκος Αλιβιζάτος. Την ενδεκάδα απαρτίζουν καθηγητές, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί και πρώην υπουργοί καθώς και προσωπικότητες κύρους και ευρείς αποδοχής από τον χώρο της Κεντροαριστεράς όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι έντεκα προσωπικότητες που στελεχώνουν την Επιτροπή είναι ο επικεφαλής, καθηγητής, Νίκος Αλιβιζάτος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης Πάνος Αναστασιάδης, ο διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τάκης Αναστόπουλος, ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας, ο δικηγόρος προτεινόμενος από τη ΔΗΜΑΡ Μανώλης Βελεγράκης, ερευνητής ΕΜΠ Θεόδωρος Καρούνος, ο τέως υφυπουργός Νίκος Μπίστης, η αν. καθηγήτρια ΑΠΘ Λίνα Παπαδοπούλου, η τ. εισαγγελέας Εφετών Σπυρ. Πρεσβεία, ο τέως υπουργός Δημήτρης Ρέππας, ο δικηγόρος Πέτρος Σφηκάκης, και ο συνταγματολόγος-καθηγητής ΕΚΠΑ Γιώργος Σωτηρέλης.

Την παραπάνω επιτροπή, όπως διευκρίνισε ο Νίκος Αλιβιζάτος θα συμπληρώσουν με τη συμμετοχή τους εκπρόσωποι των υποψηφίων καθώς και άλλες προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχής από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο κ. Αλιβιζάτος πριν την ανακοίνωση των έντεκα πρώτων ονομάτων της Επιτροπής που έχει στόχο να διασφαλίσει το αδιάβλητο της διαδικασίας είχε συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες της Κεντροαριστεράς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ή σκέφτονται να θέσουν υποψηφιότητα στην διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού.

Ο έγκριτος συνταγματολόγος συναντήθηκε με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο και με τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Σπύρο Λυκούδη, τον Γιάννη Μανιάτη και τον Γιάννη Ραγκούση.

Όπως τονίστηκε από το γραφείο του «ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του με τους ενδιαφερόμενους για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου ενιαίου κόμματος της Κεντροαριστεράς. Ο κ. Αλιβιζάτος και η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, της οποίας προεδρεύει, θα διατυπώσουν τους κανόνες που θα εγγυηθούν την ίση μεταχείριση των υποψηφίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς και την άψογη διεξαγωγή της ψηφοφορίας εντός του προσεχούς φθινοπώρου με ευθύνη της Επιτροπής».