Επίσκεψη στο νησί της Κω πραγματοποιεί σήμερα, από νωρίς το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής με σκοπό να επιθεωρήσει όλες τις υπηρεσίες και τις υποδομές του υπουργείου που βρίσκονται στο νησί.

Ο κ. Κοντονής επισκέφτηκε το Πρωτοδικείο και το Δικαστικό μέγαρο, επιθεωρώντας όλους τους χώρους που υπέστησαν ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό μαζί με το δικαστικό και υπαλληλικό προσωπικό, τον πρόεδρο και τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Κω και τον έπαρχο Κω Γ. Χαλκιδιό.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Κοντονής δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Έχουν γίνει κάποιες ζημιές. Η επανεξέταση θα γίνει αυτή την βδομάδα και θα ξεκινήσει η αποκατάσταση για την άμεση επαναλειτουργία τους. Θα επισκεφτώ επίσης τις δικαστικές φυλακές και το Κτηματολόγιο για να έχω μια εικόνα τι συμβαίνει και θεωρώ ότι έχουμε ξεπεράσει τα δύσκολα. Οι ζημιές που μου περιγράψανε οι υπάλληλοι δεν είναι πολύ σοβαρές. Σε ότι αφορά την υποστελέχωση σε επίπεδο δικαστών δεν υπάρχει πρόβλημα, σε επίπεδο γραμματέων αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις διαγωνισμοί του Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι οποίοι μόλις ολοκληρωθούν ,σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα καλύψουν πάρα πολλές κενές οργανικές θέσεις σε όλη την Ελλάδα».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ακολούθησαν επισκέψεις του υπουργού Δικαιοσύνης στις Δικαστικές Φυλακές Κω και στο Κτηματολόγιο.