«Στον προϋπολογισμό υπάρχουν μέτρα που συμφωνούμε και άλλα, με τα οποία διαφωνούμε. Το ψηφίσαμε για να εξασφαλίσουμε την εκταμίευση της 6ης δόσης» τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης, σημειώνοντας ότι «επειδή υπάρχουν νέα δεδομένα, ο προϋπολογισμός πρέπει να αναθεωρηθεί από τη νέα κυβέρνηση μετά από τις εκλογές».

«Θα υπάρξει ένα όφελος 3,5 με 4 δισ. ευρώ, το οποίο θα κληθεί να εκμεταλλευθεί η νέα κυβέρνηση στην αναθεώρηση του νέου προϋπολογισμού» επεσήμανε ενδεικτικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς για την επιβολή νέων μέτρων.

Απαντώντας για τις πιέσεις που πρόκειται να δεχθεί η Ν.Δ. στο ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της υφιστάμενης σύμβασης και αλλαγής της οικονομικής πολιτικής, ο κ. Μιχελάκης υπενθύμισε ότι «ο πρόεδρος του κόμματος, στην επιστολή που είχε στείλει στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, αναφερόταν ρητά στην ανάγκη τροποποίησης της υφιστάμενης πολιτικής, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι δανειστές μας δέχθηκαν την προοπτική της επαναδιαπραγμάτευσης».

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή διάσταση της ευρωπαϊκής κρίσης, ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1» ότι «ο τρόπος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη την κρίση, ως δημοσιονομική, δηλαδή κρίση χρέους των κρατών, είναι λάθος» και τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων.