Για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης μίλησε στο ΙΟΝΙΑΝ, ο Έλληνας ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης στην ερώτηση για το «αν θα φορέσει γραβάτα ο πρωθυπουργός» απάντησε χαρακτηριστικά: «Εμένα τα ενδυματολογικά δεν με απασχολούν. Με απασχολεί, στις 15 Ιουνίου να υπάρξει λύση και να είναι η καλύτερη δυνατή για την Ελλάδα».

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υποστήριξε: «Τις τελευταίες ώρες και μέρες ενισχύεται αυτή η δυναμική και αυτή η δυνατότητα. Η προσπάθειά μας είναι και να έχουμε λύση και αυτή και να είναι η καλύτερη δυνατή […] Ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και η δόση να είναι όσο το δυνατόν πιο μεγάλη έτσι ώστε να μπορέσουμε όχι μόνο να ξεπληρώσουμε τα δάνεια στους ξένους, αλλά και να δώσουμε και χρωστούμενα και σε Έλληνες ιδιώτες για να κινηθεί η αγορά».

Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης «στη καλύτερη δυνατή λύση» συμπεριέλαβε και το ζητούμενο, μετά το 2022, να έχει η χώρα ένα χαμηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα περίπου της τάξης του 2% «από 3,5 που είναι τώρα και 4,5 και 6,5% που είχαν υπογράψει οι προηγούμενοι», όπως είπε χαρακτηριστικά, και ο σαφέστερος δυνατός προσδιορισμός για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη.

Στη συνέντευξή του ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε επίσης ότι «ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, η Ελλάδα θέλουν την καλύτερη δυνατή λύση στις 15 Ιουνίου (σήμερα). Δεν ωφελεί κανέναν η νέα αναβολή, η εμπλοκή, η δραματοποίηση».

Τέλος, στην ερώτηση «αν ευθύνεται -και ποιος- για τις αναβολές και αν ευθύνεται ο κ. Σόιμπλε» ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δήλωσε ότι «ουδείς κατηγορεί την Ελλάδα για τις καθυστερήσεις. Οι πάντες ξέρουν ότι αυτές οι καθυστερήσεις και οι αναβολές είναι λόγω εσωτερικών διαφορών μέσα στο στρατόπεδο των δανειστών και κυρίως μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ. Λέγε με Σόιμπλε και Τόμσεν. Ο μόνος που ενδεχομένως κατηγορεί την Ελλάδα και την κυβέρνησή της, αλλά για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους -και αυτό το έχει καταλάβει ο κόσμος-είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».