Με τους «σκληρούς» της ΝΔ ασχολείται το ΠΑΣΟΚ σε σημερινό non paper καλώντας μάλιστα τον Α. Σαμαρά να μην ενδώσει στις πιέσεις τους χαρακτηρίζοντας με νόημα την κυβέρνηση Παπαδήμου «κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης» το ΠΑΣΟΚ προχωρά όχι μόνο σε εκτιμήσεις αλλά και σε υποδείξεις.

Χαρακτηριστικά τα αποσπάσματα από το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε το οποίο μάλιστα έχει τίτλο «Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και οι -ευτυχώς λίγες- ακραίες φωνές στη ΝΔ ».

«Οι ακραίες φωνές στη Ν.Δ ,αναφέρεται, αφού δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, επιχειρούν τώρα να θολώσουν το νόημα και τη σημασία της συμμετοχής της Ν.Δ. σε αυτή. Επιχειρούν να εμφανίσουν την Ν.Δ., για να χρησιμοποιήσουμε τους εύστοχους όρους που αναφέρονται σε δελτίο τύπου – απάντηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Ν.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία , άλλοτε σαν συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση κι άλλοτε σαν αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση. Ένας πολιτικός «ανεμόμυλος» που αδικεί την πολιτική υπέρβαση της Ν.Δ. πριν από λίγες εβδομάδες»

Και συνεχίζει: «Και πάλι οι ακραίες φωνές θα αποτύχουν στις επιδιώξεις τους. Η κυβέρνηση της εθνικής συνευθύνης είναι εδώ. Με τη συμμετοχή και των δύο Αντιπροέδρων της Ν.Δ. Με βασικά στελέχη της Ν.Δ. σε όλα τα καίρια Υπουργεία, όπως το Οικονομικών, το Υγείας και το Παιδείας. Με προγραμματικές δηλώσεις (που αναφέρονται επακριβώς στο έργο της κυβέρνησης, από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την εφαρμογή της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι την προώθηση νομοθετημένων ενεργειών όπως η εργασιακή εφεδρεία) ψηφισμένες από τη συντριπτική πλειοψηφία του εθνικού κοινοβουλίου».