Για την υπερφολόγηση των πολιτών μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «τα πλεονάσματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προέρχονται από τη υπερφορολόγηση των κορόιδων».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξη του στον Realfm 97,8 ανέφερε: «Τα πλεονάσματα τα πιάσαμε από την υπερφορολόγηση των κορόιδων, και τι εννοώ, δεν είναι ότι έχει ανοίξει η πίτα τόσο ώστε να έχει παταχθεί η διαφθορά. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι μικρομεσαίοι, οι ίδιοι πλούσιοι, οι ίδιοι επιχειρηματίες οι οποίοι πληρώνουν παραπάνω φόρους. Αυτό είναι το πλεόνασμα».

Για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1 σχολίασε: «Ο στόχος ήταν να νιώσει ο κόσμος την ασφυξία ή να νιώσει τη δίψα. Ξέρετε, αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ τον κόσμο στη δίψα και μετά με ένα ποτήρι νερό πιστεύει ότι ο κόσμος θα πει “αχ, ξεδίψασα”. Αυτό πιστεύω ότι έχει γίνει και τώρα. Καθυστέρησε την αξιολόγηση να την κλείσει, όλοι φώναζαν ότι πρέπει να κλείσει. Οι μαγαζάτορες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η αξιολόγηση κλείνει και όλοι λένε ότι η αξιολόγηση έκλεισε. Νομίζω ότι αυτό είναι, το σκηνικό που και το 2015 επαναλήφθηκε. Νομίζω δεν έχει άλλη πολιτική πρακτική ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα από το να καθυστερεί για να ανυπομονεί ο κόσμος για τα εντελώς λογικά».

Ο κ. Θεοδωράκης στη συνέχεια πρόσθεσε: «η μεγάλη κρίση θα έρθει στις αρχές του 2018, η χώρα δεν έχει βγει από την κρίση. Στα μέσα του 2018 τελειώνει το μνημόνιο του κ. Τσίπρα και πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα πάμε σε ένα καινούργιο μνημόνιο. Αυτό θα συμβεί το καλοκαίρι του 2018. Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018 θα παρθούν οι μεγάλες αποφάσεις και για το χρέος και για το μνημόνιο και για τις εκλογές.Μέχρι τότε το καθοριστικό θα είναι πώς πάει η οικονομία, γιατί σε αντίθεση με αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας εγώ νομίζω ότι η οικονομία δεν πάει τόσο καλά ώστε να πανηγυρίζουμε».

Για την παρέμβαση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το θέμα του χρέους υπογράμμισε «δεν νομίζω ότι οι Γερμανοί θα πάρουν μία απόφαση υπέρ της χώρας μας πριν από το τέλος των γερμανικών εκλογών. Η υπόθεση του χρέους μάλλον θα συζητηθεί στις αρχές του 2018, όταν πια σε όλη την Ευρώπη θα παρθούν μεγάλες αποφάσεις για το μέλλον της».

Στο ερώτημα τι θα κάνει το Ποτάμι στις ψηφοφορίες στη Βουλή για τα μέτρα και τα αντίμετρα ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «δεν έχουμε μία πλήρη εικόνα. Αν μιλάμε για ένα νόμο ένα άρθρο σε σχέση με τα μέτρα και ένα νόμο ένα άρθρο σε σχέση με τα αντίμετρα είναι σαφές ότι εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τα μέτρα, γιατί δεν έχουμε διαπραγματευτεί, δεν έχουμε πάρει μέρος σε αυτήν την ιστορία. Τα μέτρα δεν υπάρχει περίπτωση να τα ψηφίσουμε».