Λάθος θεωρεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να αρχίσουν τώρα οι διαδικασίες για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα ζητήματα του προϋπολογισμού και της εκταμίευσης της 6ης δόσης.

Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα απέφυγε να πει εάν θα θέσει υποψηφιότητα. «Οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν -και ορθώς κάνουν- ότι η χώρα είναι σε κίνδυνο και το τελευταίο που σκέφτονται είναι ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» είπε.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι εάν ξεκινήσουν τώρα οι διαδικασίες τότε θα δημιουργηθούν προβλήματα στην κυβέρνηση. «Ένας κομματικός σχηματισμός, που είναι ο βασικός πόλος αυτής της κυβέρνησης, εάν μπει αυτή τη στιγμή σε διαδικασίες αλλαγής προέδρου τότε, επειδή τα βασικά του υποψήφια για την προεδρία στελέχη είναι και μέλη αυτής της κυβέρνησης, θα υπάρξει πρόβλημα και μία αναστάτωση που θα περάσει στην κυβέρνηση και μετά στη χώρα» πρόσθεσε.

Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε εμμέσως τη διαφωνία του σχετικά με την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώσει υποψήφιος.«Τον άκουσα πάρα πολύ καλά και τον σέβομαι απόλυτα γιατί καθορίζει ο ίδιος, με έναν τρόπο αξιοπρεπέστατο τη στάση του. Εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει τώρα» είπε..