Την καταψήφιση της κυβέρνησης και ένα «μαζικό, λαϊκό μαχητικό όχι» στο δημοψήφισμα εφόσον διενεργηθεί, πρότεινε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Όταν μία κυβέρνηση στα δύο χρόνια ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, οφείλει έναν απολογισμό σε σχέση με αυτά που υποσχέθηκε» σημείωσε ο κος Παπαδημούλης.

«Υπογράφοντας το Μνημόνιο είπατε πως θα μειώσετε το χρέος και από 120% πήγε στο 170%. Είπατε πως θα μειώσετε την ανεργία, που διπλασιάστηκε. Είπατε ότι θα κατανείμετε δίκαια τα βάρη και τις μονόπλευρες θυσίες τις επιβαρύνονται τα λαϊκά στρώματα. Είπατε ότι θα καθαρίσετε τα σκάνδαλα και ούτε ένας δεν έχει κάτσει στο εδώλιο.

Στα λαϊκά νοικοκυριά έρχονται αυτό το μήνα νέα χαράτσια: Πληρώνει η Ελλάδα που δεν έχει και βγάζει το γλώσσα το μεγάλο κεφάλαιο».

Η «ολοφάνερη αποτυχία της κυβέρνησης, οδηγεί στη λαϊκή κατακραυγή με αποτέλεσμα να σέρνεται η κυβέρνηση προς την κάλπη την οποία απέφευγε με κάθε τρόπο.

Ο Πρωθυπουργός, νομίζει πως θα κρύψει την αποτυχία του με την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης και την εξαγγελία δημοψηφίσματος. Εμείς δεν φοβόμαστε το δημοψήφισμα. Θα εργαστούμε για ένα μαζικό, λαϊκό, μαχητικό όχι στα κυβερνητικά μέτρα.

Λέμε όμως και πως η πιο έντιμη δημοκρατική διέξοδος απ’ την κρίση που έχει προκαλέσει η πολιτική σας, είναι η κάλπη των εκλογών.

Γιατί δεν χρειάζεται απλώς να αποτραπεί η νέα δανειακή σύμβαση – αλλά να αλλάξει και η πολιτική και το τιμόνι της χώρας και το πολιτικό της προσωπικό» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταψηφίζουμε αυτήν την κυβέρνηση και αυτή τη φορά έχουμε μαζί μας την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που βλέπουν στην Αριστερά μια δημοκρατική λύση» κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.