Το δρόμο για τη Βουλή, όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, πήραν τρεις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος του υπουργού Υγείας  Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη και  του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Η πρώτη δικογραφία αφορά μηνυτήρια αναφορά δυο κατοίκων της Κοζάνη κατά των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη τους οποίους κατηγορούν για παράβαση καθήκοντος που αφορά τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων της πόλης τους με συνέπεια ,όπως λένε, να δημιουργείται άμεσος κίνδυνο στην υγεία των κατοίκων.

Η δεύτερη δικογραφία  αφορά μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει  ο  τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς σε βάρος του κ. Πολάκη τον οποίο κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμηση. Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά δηλώσεις του κ. Πολάκη σύμφωνα με τις οποίες  ορίστηκε υψηλή αμοιβή για ορθοπεδική εξέταση με μηχάνημα που στην Ελλάδα διαθέτει μόνο ο κ. Σαλμάς μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης ΝΔ.

Η τελευταία δικογραφία, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αφορά  μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πολίτης  σε βάρος του Γιάννη Βαρουφάκη τον οποίο κατηγορεί για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά ο κ. Βαρουφάκης με πράξεις και παραλείψεις του υπονόμευσε  την έγκαιρη  και συμφέρουσα συμφωνία με τους δανειστές παραβιάζοντας την εντολή που είχε από τον Πρωθυπουργό, τη Βουλή και το λαό.