«Τα φαινόμενα βίας και οι προπηλακισμοί κατά πολιτικών δεν συνιστούν πολιτική αντιπαράθεση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς, με αφορμή την επίθεση ομάδας φοιτητών εναντίον του υπουργού, Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη.

«Είναι απαράδεκτες ενέργειες, ξένες προς το δημοκρατικό λαϊκό κίνημα και εχθρικές προς την κουλτούρα της αριστεράς. Θυμίζουν σκοτεινές περιόδους της ελληνικής πολιτικής ζωής, όπου η αριστερά ήταν το θύμα ανάλογων επιθέσεων», επισημαίνει και προσθέτει:

«Ο αγώνας για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα που θα αποτρέψουν τη χρεοκοπία της χώρας και θα οδηγήσουν σε νίκες το δημοκρατικό κίνημα δεν συνάδει με τέτοιες πολιτικές πρακτικές.

Oι προπηλακισμοί πολιτικών σε ιδιωτικές στιγμές δε συνιστούν «αντισυστημική» πρακτική αλλά δυσφήμιση της λαϊκής πάλης. Το δε ψυχόδραμα, του να βιώνονται τέτοιες ενέργειες ως σύγκρουση με την καρδιά του συστήματος, θα ήταν απλά μια γραφική επίδειξη δύναμης που υπάρχει μόνο στο φαντασιακό των δρώντων, αν δεν γινόταν επικίνδυνη εξυπηρετώντας τις δυνάμεις που επιδιώκουν τη δημοκρατική συρρίκνωση».