«Μετά την καταδικαστική απόφαση για τις αυθαίρετες, αυταρχικές και παράνομες πράξεις του, ο μόνος δρόμος που έχει ο κ. Πολάκης είναι ο δρόμος της παραίτησης», τονίζει η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κάνοντας λόγο για «ηχηρό χαστούκι» του Συμβουλίου της Επικρατείας στον κ. Πολάκη, η κ. Χριστοφιλοπούλου σημειώνει πως εφόσον δεν ακολουθηθεί ο δρόμος της παραίτησης, «τότε την ευθύνη αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο Πρωθυπουργός για όσα έκνομα πράττει ο κ. Πολάκης».

Σημειώνεται πως το Συμβούλιο της Επικράτειας ακύρωσε ως αντισυνταγματικές και παράνομες τις αναγκαστικές παραιτήσεις, των τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ στις οποίες είχε προχωρήσει, τον περασμένο Μάιο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν ως αντισυνταγματικές τις αναγκαστικές παραιτήσεις του πρώην πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου, του τέως αντιπρόεδρου Ιωάννη Γιαννάκη και του τέως μέλους του Δημητρίου Μπίτα.