«O χρόνος που επέλεξε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για την εκδίκαση και την αυθημερόν έκδοση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του Ισίδωρου Ντογιάκου, με την οποία καθαιρείται επειδή κατήγγειλε την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για «εξωθεσμικές παρεμβάσεις», δεν φαίνεται να αποτελεί σύμπτωση», αναφέρει Το Ποτάμι σε ανακοίνωση του.

Και συμπληρώνει: «Αντιθέτως, δημιουργεί ερωτηματικά και υπόνοιες σκοπιμότητας διότι κατ’ αποτέλεσμα παρεμβαίνει ευθέως στην εκλογή για την ανάδειξη του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Η πρόσφατη αλλαγή του νόμου για το αυτοδιοίκητο ακριβώς πριν από τις αρχαιρεσίες και άλλες αδιανόητες νομοθετικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως η άσκηση πειθαρχικής εξουσίας από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου στο σύνολο των δικαστικών λειτουργών, και βέβαια οι πρωτοφανείς και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, ως εκδηλωμένη πρόθεση «πανοπτικού» ελέγχου και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια ή το δικαίωμα να αδιαφορήσει ή να σωπάσει».