Για «προκλητική αδιαφορία» του υπουργού Πολιτισμού μιλά ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, σχετικά με «τη διακινδύνευση ανθρώπων στο “Θέατρο Γης” της Θεσσαλονίκης από τον κίνδυνο πτώσης βράχων», όπως σημειώνει.

«Οργή και κατάπληξη προξενεί η στάση του Υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος – απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας – επιδεικνύει πρωτοφανή κυνισμό και αδιαφορία, μπροστά στο ζήτημα της διακινδύνευσης θεατών από πτώσεις βράχων στο “Θέατρο Γης” της Θεσσαλονίκης», τονίζει ο κ. Γκιουλέκας και συνεχίζει:

«Αντί να ενδιαφερθεί για την αποκατάσταση του χώρου και την απομάκρυνση κάθε κινδύνου, ισχυρίζεται ότι ουδέποτε η διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, αρμόδια για τη λειτουργία του “Θεάτρου Γης”, τον ενημέρωσε για την επικινδυνότητα του χώρου και ότι… αρμόδιος για την έκδοση άδειας λειτουργίας του Θεάτρου είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης και όχι το Υπουργείο Πολιτισμού!

Στο μεταξύ, ενώ είχε αποφασισθεί ομόφωνα ότι το Θέατρο – χωρητικότητας 4.500 θέσεων – είναι ακατάλληλο για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και πρέπει να παραμείνει κλειστό, διοργανώθηκαν συναυλίες, στις οποίες παρουσιάστηκε το αδιαχώρητο, με σοβαρούς κινδύνους για τους θεατές και τους καλλιτέχνες.

Για το ίδιο θέμα η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης παρήγγειλε πρόσφατα προκαταρκτική εξέταση.

Παρ’ όλα αυτά, ο Υπουργός Πολιτισμού αποποιείται τις ευθύνες του, προσπαθεί να τις επιρρίψει αλλού και αντιμετωπίζει το θέμα με προκλητική αδιαφορία.

Τελικά, αυτό είναι το νέο “μοντέλο της κοινωνικής ευαισθησίας” που λανσάρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;».