Την παραίτηση του υπέβαλε ,για προσωπικούς λόγους ,ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Κοσμάτος.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Νικ. Παρασκευόπουλος με δήλωση του ευχαρίστησε τον αποχωρήσαντα Γενικό Γραμματέα Κων. Κοσμάτο.

«Αισθάνομαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω δημόσια και θερμά τον λέκτορα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνο Κοσμάτο για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στο Υ.Δ.Δ.Α.Δ. και την άριστη συνεργασία μας μέχρι την ημέρα της υποβολής της παραίτησής του. Κατανοώ τους λόγους αυτής της παραίτησης, ακαδημαϊκούς και οικογενειακούς, τους γνωρίζω μάλιστα καλά επειδή από πολλά χρόνια συμβαίνει να είμαστε συνοδοιπόροι στις διαδρομές της παιδείας και της κοινωνικής ζωής» αναφέρει ο κ Παρασκευόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «τόσο ο ίδιος, όσο και ο Κ. Κοσμάτος, διαβάζουμε με εναλλασσόμενα αισθήματα θυμηδίας και έκπληξης διάφορες ανεύθυνες εικασίες και σενάρια περί διαφωνιών μας κ.λ.π.. Εκτός από τις αναμνήσεις των κοινών μας προσπαθειών, στο μέλλον θα μας συνδέουν και κάποιες μνήμες απίθανων λασπολογιών.

Του εύχομαι καλή συνέχεια στην οικογενειακή, ακαδημαϊκή και επαγγελματική του σταδιοδρομία».

Υπενθυμίζεται ότι καθήκοντα  γενικού γραμματέα ανέλαβε ο κ. Κοσμάτος το Μάρτιο του 2015.