Σκληρή επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπολύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, για την στάση τους στο θέμα του εκλογικού νόμου. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4, ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε: «η συζήτηση ανοίγει σε ανύποπτο χρόνο, τρία χρόνια πριν τις επόμενες εκλογές και όχι στον ύποπτο χρόνο που μας είχαν συνηθίσει οι εκλογομάγειρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ήταν συνηθισμένοι να ανοίγουν το ζήτημα του εκλογικού νόμου πάντα παραμονές εκλογών».

Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη, «πυρήνας της πρότασής μας είναι η απλή άδολη απλή αναλογική ωστόσο ο εκλογικός νόμος δεν υπάρχει για τον εαυτό του ούτε για να σώσουμε εμείς την αριστερή μας ψυχή αλλά για να δίνει και κυβερνήσεις. Αυτά πρέπει να τα συνδυάσουμε. Να μείνει όπως και σταυρός προτίμησης γιατί ο λαός δεν επιδοκιμάζει η αποδοκιμάζει μόνο την συλλογικότητα αλλά και έναν έκαστο με την ευθύνη που έχει και αν την διαχειρίσθηκε σωστά. Ήρθε επίσης η ώρα, ωρίμασαν οι συνθήκες, οι 12 βουλευτές επικρατείας να είναι από την ομογένεια».

Στο θέμα των αλλαγών στο Σύνταγμα, σημειώνει ότι «στόχος μας είναι η ανατροπή του παλαιοκομματικού συστήματος, η εμβάθυνση των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών και η ενίσχυση ελευθεριών και κοινωνικών δικαιωμάτων, να ενισχύσουμε τους όρους διεξαγωγής δημοψηφισμάτων».

Ανοιχτό άφησε το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας περιμένοντας όπως είπε την πρόταση του πρωθυπουργού. Διευκρίνισε ακόμη ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης δεν είναι ο εκλογικός νόμος και οι αλλαγές στο Σύνταγμα αλλά «προτεραιότητά μας είναι η αντιμετώπιση της καθημερινότητας και η ανεργία», επισήμανε.