Πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν την πορεία της χώρας χαρακτήρισε τα θέματα της συνταγματικής αναθεώρησης και της αλλαγής του εκλογικού νόμου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι αυτήν τη στιγμή προέχουν τα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την αλλαγή της ατζέντας που επιχειρείται.

«Η συνταγματική αναθεώρηση και η αλλαγή του εκλογικού νόμου χρειάζονται, όμως, να μην αλλάξουμε και μία συζήτηση από τα προβλήματα τα καθημερινά του κόσμου. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αι πρόσθεσε: «Με αυτά τα μέτρα υπερφορολόγησης και με το δημόσιο χρέος πάνω από το κεφάλι μας θα βουλιάξει η χώρα και στο τέλος δεν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα αν δεν έχουμε κάποιες συγκεκριμένες αλλαγές».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της απλής αναλογικής και της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, ενώ για την αναθεώρηση του Συντάγματος έκανε γνωστό πως υπάρχουν πολλές προτάσεις, οι οποίες, μεταξύ άλλων, αφορούν τα θέματα περί ευθύνης υπουργών, το λεγόμενο πολιτικό χρήμα κ.α., που θα κατατεθούν στον δημόσιο διάλογο.

Για τη συμφωνία με τους δανειστές και την εκταμίευση της δόσης, υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά για τη χώρα, τονίζοντας ότι μόνο η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι βρίσκεται, πλέον, αντιμέτωπος με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Ιανουαρίου, αλλά και του Σεπτεμβρίου.