Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, είχε χθες βράδυ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο δημαρχείο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, στη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησε με τον δήμαρχο, θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ύδρευση, την ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου, το νέο ρυθμιστικό σχέδιο, και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την αρμοδιότητα του υπουργείου.

«Με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε, ΕΣΠΑ και «Πράσινο Ταμείο», θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό, για να χρηματοδοτήσουμε, έργα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της πόλης», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι εκτός από τα παραπάνω ζητήματα συζήτησαν το θέμα της εξωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, της θαλάσσιας συγκοινωνίας, της ανανέωσης του στόλου απορριμματοφόρων και της κατασκευής μονάδας παραγωγής ρεύματος από βιομάζα, ενώ ευχαρίστησε τον υπουργό για την πρωτοβουλία να τον συναντήσει.