Για επιτάχυνση στην απονομή Δικαιοσύνης και τις φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν, δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

«Το 15% αυτών των υποθέσεων θα κλείσει μέχρι το τέλος του 2011 – και είμαστε ήδη μπροστά από τον στόχο μας – και τον Ιούνιο του 2013 θα έχουν λυθεί όλες. Όχι, γιατί το λέει κάποια Τρόικα, αλλά γιατί το επιβάλλει το συμφέρον των πολιτών και της εύρυθμης λειτουργίας του κράτους».

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι δεν διαχωρίζονται σε σκληρά και μαλακά, αλλά διαφοροποιείται η χρήση από την εμπορία, για δε το πώς διακρίνεται ο χρήστης από τον έμπορο ανέφερε:

«Με μεγάλη περίσκεψη αλλά και βεβαιότητα, καταλήξαμε στο να μην ορίσουμε ποσότητα και ότι το δικαστήριο είναι αυτό που θα λαμβάνει την απόφαση, εξοπλισμένο, όμως, πλέον με αντικειμενικά και επιστημονικά κριτήρια και βέβαια πάντα σε συνάρτηση και με την προσωπικότητα του κατηγορούμενου. Το να ορίζαμε εξαρχής την ποσότητα, π.χ. στα 2 γραμμάρια θα δημιουργούσε το πρόβλημα και την αδικία σε κάποιον ο οποίος πιάνεται με 2,1 γραμμάρια».

«Δεν βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο μηδέν. Εκεί βρεθήκαμε πριν από δύο
χρόνια. Έχουμε τις δυνατότητες να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση. Δεν
μπορούμε να συνεχίσουμε να κοροϊδεύουμε κανένα και πρώτα απ’ όλα τους
εαυτούς μας. Λαμβάνουμε αποφάσεις γρήγορα, διάφανα και πρέπει να τις
εφαρμόζουμε. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς απέναντι στους
πολίτες. Αυτό είναι και η ελάχιστη απαίτησή τους», δήλωσε ο υφυπουργός
Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.