«Κάναμε τις μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό ακριβώς για να μην κόψουμε τις συντάξεις. Η συμφωνία που φέραμε προβλέπει μέτρα σε βάθος τριετίας. Τα ίδια μέτρα θα έπαιρνε η ΝΔ με τη δική της συμφωνία σε ένα χρόνο. Άρα η προσαρμογή θα είναι ηπιότερη. Με την αξιολόγηση πετύχαμε σταθερότητα στην οικονομία» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Αυτή η κυβέρνηση υποσχέθηκε τέσσερα πράγματα και αυτά εφαρμόζει. Καλύτερη συμφωνία, όχι περικοπές μισθών- συντάξεων, οδικός χάρτης για τήρηση των συμφωνηθέντων και διέξοδο από την περιπέτεια που ζούμε» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης υπενθύμιζε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Δεσμευτήκαμε πως θα εξαιρεθούν τα δάνεια για την πρώτη κατοικία (και κάποια δάνεια μικροεπιχειρήσεων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία) και το κάναμε. Μέχρι αρχές του 2018 προστατεύουμε την πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς» και συμπλήρωσε: «Η ύφεση μηδενίστηκε και το δημοσιονομικό αποτέλεσμα ήταν καλύτερο σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά (2015). Το δεύτερο εξάμηνο του 2016 το πρόσημο στο δείκτη ανάπτυξης θα είναι θετικό».

Τέλος, αναφερόμενος στον νέο αναπτυξιακό νόμο ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως: «δεν έχει καμία σχέση με τους προηγούμενους. Η μεγάλη διαφορά είναι πως δίνει σταθερά φορολογικά κίνητρα σε βάθος επταετίας. Έχει σταθερή ροή από το ΕΣΠΑ, οι πόροι είναι δεσμευμένοι».