Τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στις αρχές Σεπτέμβρη με κύριο θέμα την αντιμετώπιση των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, ζητά ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, πολλοί δήμαρχοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να καταβάλλουν τους μισθούς στους εργαζόμενους, εξαιτίας των διαφόρων περικοπών από την κυβέρνηση.

«Οι ΟΤΑ περνούν δύσκολες μέρες και θα περάσουν ακόμη δυσκολότερες μετά την 1 Ιανουαρίου 2011 με τον Καλλικράτη, όταν οι δήμοι θα γίνουν μεγαλύτεροι, με περισσότερες ανάγκες», είπε.

Όσον αφορά το δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ.Παπαγεωργόπουλος για μία ακόμη φορά κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να άρει τη δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων για να μπορέσει η διοίκηση να συνεχίσει το έργο της σε όφελος των πολιτών.

Στο μεταξύ, στις 15 Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετακόμιση όλων των υπηρεσιών στο νέο δημαρχιακό μέγαρο και να λειτουργήσει το παρκινγκ των περίπου 900 θέσεων.