«Η εκτίμηση μου είναι ότι ο Τσίπρας είχε προσυμφωνήσει με τους δανειστές. Είχε προσυμφωνήσει να καταλήξει σε κάποιου είδους συμφωνία», τόνισε το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δύο περίπου 24ωρα μετά την παρουσίαση του νέου κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας».

«Όταν το κάνεις αυτό έχεις αυτομάτως απεμπολήσει τα πιο σημαντικά σου όπλα Επομένως έπρεπε και όφειλε να ξέρει ότι δρομολογούσε τη χώρα προς ένα τρίτο μνημόνιο. Ακόμα και αν δεν το ήξερε μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, εγώ η ίδια του το επισήμανα», συμπλήρωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, το ζήτημα τώρα είναι «πώς θα πάμε μπροστά και κυρίως πώς ανατρέπουμε εκείνους που μετέρχονται ακριβώς τα ίδια κόλπα, τις ίδιες δικαιολογίες, την ίδια φρασεολογία με όλους τους προηγούμενους. Είναι ένα καλοπαιγμένο έργο».

Κατηγόρησε επίσης την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα πως «δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την Αριστερά». «Αριστερός δεν είναι κανείς επειδή το δηλώνει και σηκώνει μία σημαία της Αριστεράς. Αριστερά είναι πράξη είναι αγώνας είναι πράξη, αγώνας, στάση ζωής», σημείωσε.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως το προκήρυξε για να το χάσει.