Συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υποδέχτηκε και ξενάγησε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων όπου συναντήθηκαν με γυναίκες και παιδιά. Τη Φώφη Γεννηματά συνόδευαν η βουλευτής Έυη Χριστοφιλοπούλου, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Νάντια Γιαννακοπούλου, η Γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα, η γραμματέας του Τομέα Γυναικών Χριστίνα Φαρμάκη και η γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής Ζέφη Δημαδάμα.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης η Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η γυναίκα μάνα και πρόσφυγας κρατάει στην αγκαλιά της η ό,τι πολυτιμότερο έχει. Τα παιδιά της, την ίδια της τη ζωή. Δοκιμάζεται, βασανίζεται και κρατάει ψηλά την ελπίδα. Και εμείς είμαστε σήμερα εδώ, οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ, οι Ελληνίδες μητέρες για να σταθούμε στο πλευρό τους, ουσιαστικά και συμβολικά.

Εμείς οι Έλληνες αποδείξαμε ότι και μέσα από τις δοκιμασίες, μπορούμε να κρατάμε ψηλά τις αξίες μας και τις αρχές μας. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη σε πείσμα των ακραίων φωνών.

Εδώ στον Ελαιώνα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη δουλειά από τον Δήμο και δεκάδες εθελοντές, ευαισθητοποιημένους ανθρώπους που προσπαθούν να καλύψουν και τα κενά που αφήνει και δημιουργεί η κυβέρνηση. Είμαστε σήμερα εδώ για να σταθούμε στο πλάι της γυναίκας, να σταθούμε στο πλάι των παιδιών. Είναι μια μέρα γιορτής για τη γυναίκα, αλλά εδώ δοκιμάζεται ο άνθρωπος.

Ελπίζω να δοθεί το συντομότερο ένα τέλος στη δοκιμασία αυτών των ανθρώπων και εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους όσο αυτό διαρκεί».

Δείτε φωτορεπορτάζ στο newsbeast.gr…

gebahasmasd1

gebahasmasd2

gebahasmasd3

gebahasmasd4

gebahasmasd5

gebahasmasd6

gebahasmasd7

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος