Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Αναστάσιου Πεπονή, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

«Έφυγε, σήμερα, ένας μεγάλος Έλληνας και ασυμβίβαστος μαχητής της Δημοκρατίας, ο Αναστάσιος Πεπονής. Στη μακρά πολιτική διαδρομή του υπήρξε σημαιοφόρος της εντιμότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Άφησε την προσωπική του σφραγίδα – σφραγίδα ηθικής – στη νεότερη πολιτική μας ιστορία. Συνέδεσε το όνομά του με την αξιοκρατία, καθιερώνοντας τον πρωτοποριακό για την Ελλάδα θεσμό του Α.Σ.Ε.Π. Ο ίδιος, άλλωστε, δεν χώριζε τους Έλληνες ανάλογα με τις κομματικές τους προτιμήσεις και ούτε υιοθέτησε ποτέ πρακτικές αποκλεισμών.

Ο Σάκης Πεπονής τίμησε, έμπρακτα, το δημόσιο βίο της Πατρίδας μας και άφησε πλούσιο συγγραφικό έργο.

Στάθηκε όρθιος σε δύσκολες περιστάσεις και υπηρέτησε με σθένος τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Μετουσίωνε σε έργο, το γνήσιο πατριωτισμό που τον χαρακτήριζε και αποδείκνυε ευαισθησία, σύνεση και τόλμη στα μεγάλα εθνικά μας ζητήματα».

«Στους οικείους του εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου. Η μνήμη του θα είναι αιώνια», καταλήγει η δήλωση του κ. Σαμαρά.