Περισσότερα από ένα εκατομμύριο είναι τα αυθαίρετα στην Ελλάδα και το πρόβλημα είναι προφανές πως δεν είναι μονοδιάστατο, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας για τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα.

«Δεν μπορείς να αγνοήσεις μία πραγματικότητα ούτε να κατεδαφίσεις ένα εκατομμύριο ακίνητα», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας πως στην πράξη το πρόβλημα λύνεται μόνο αν υπάρξει πλήρης χωροταξία, ελεγμένοι δασικοί χάρτες, υπηρεσίες που να μπορούν να επεμβαίνουν προληπτικά πριν χτίσει κάποιος αυθαίρετα.

Επιχειρούμε να βάλουμε κανόνες, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως δεν μπορείς να έχεις απλώς ένα εισπρακτικό μέτρο- παρότι, όπως είπε, θα υπάρξουν σημαντικά έσοδα από την τακτοποίηση.

Για το λόγο αυτό, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, μπήκε στην καρδιά του νομοσχεδίου το θέμα του περιβαλλοντικού ισοζυγίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ρωτήθηκε και για την κινητοποίηση των αυτοκινητιστών ταξί και εξέφρασε την εκτίμηση πως θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

Για τον Γιάννη Ραγκούση είπε πως έχει κάθε διάθεση να συζητήσει με τους αυτοκινητιστές στη βάση όσων προβλέπει ο νόμος ούτως ώστε να οργανωθεί καλύτερα το επάγγελμα.  Εξέφρασε τέλος την ελπίδα να σταματήσει μία επαγγελματική ομάδα να κρατά σε ομηρεία την ελληνική κοινωνία και τον τουρισμό.