«Η Κομισιόν θα πρέπει να απαντήσει αν το ευρωπαϊκό πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων, το οποίο υπόσχεται, θα ισχύσει και για την Ελλάδα ή αν θα κρατήσει τη διπλή γλώσσα, που έχει και τα προηγούμενα χρόνια και θα ζητάει η Ελλάδα να εξαιρείται από το πλαίσιο αυτό, λόγω του μνημονίου» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα. Η κ. Κούνεβα είπε πως «είναι πολύ σημαντικό, πώς θα πάει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για τα εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα».

Όπως διευκρίνισε «το τρίτο μνημόνιο προβλέπει ότι η κυβέρνηση και οι θεσμοί πρέπει να συμφωνήσουν σε αλλαγή της νομοθεσίας για τις εργασιακές σχέσεις σε τρία πολύ βασικά θέματα και συγκεκριμένα τις συλλογικές συμβάσεις, τις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο».

«Το μνημόνιο λέει ότι οι αλλαγές στα τρία αυτά θέματα πρέπει να γίνουν με βάση τις καλύτερες πρακτικές που ισχύουν στην Ευρώπη και διεθνώς. Δεν είναι σίγουρο ότι όλοι εννοούμε με τον ίδιο τρόπο αυτές τις καλύτερες πρακτικές. Το σωστό ερώτημα είναι, καλύτερες πρακτικές για ποιον και υπέρ ποιων;», είπε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι οι ανισότητες είναι τεράστιες π.χ. σε ό,τι αφορά εργαζόμενους στο Λουξεμβούργο ή τη Βουλγαρία και «υπάρχει ένα τεράστιο χάος».