«Συνέχισαν να με απειλούν και μετά που έφυγα από το υπουργείο. Πριν από δέκα ημέρες ο Ρουμπάτης με ενημέρωσε ότι κινδυνεύει η ζωή μου» αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου!

«Δικαίωμα των Τσάκαλων να με απειλούν αλλά με αυτά που έγραψαν τώρα στην ουσία διαψεύδουν την κυβέρνηση που λέει ότι εγώ γράφω παραμύθια και σενάρια. Γιατί βγαίνει ο Τσάκαλος και διαψεύδει; Ποιος ο λόγος; Η μόνη εξήγηση είναι πως οι υπόλοιποι της ΣΠΦ τον πιέζουν να βγει να τα διαψεύσει για να μη φαίνεται πως ο ίδιος διαπραγματεύεται μόνο για τον εαυτό του» τόνισε ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε: «Τα έγγραφα προέρχονται από έμπιστες πηγές. Δεν τα πήγα εγώ τα έγγραφα στον πρωθυπουργό. Τα έστειλα μέσω του διοικητή της ΕΥΠ ο οποίος με διαβεβαίωσε πως τα παρέδωσε και μάλιστα μου είπε πως ο πρωθυπουργός προβληματίστηκε. Στη συνέχεια ενημέρωσα τον υπουργό Δικαιοσύνης. Συζητήσαμε το θέμα με τον Παρασκευόπουλο και τον Λάμπρου αλλά το θέμα δεν προχώρησε καθόλου. Έμεινε εκεί».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι: «Εγώ ποτέ δεν είπα ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Λάμπρου, ούτε τίποτα. Εγώ μιλάω για πολιτικά στελέχη. Κανένα όνομα. Καμία νύξη. Εγώ απλά είπα στην αναφορά μου, και όχι μήνυμα, πως κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα και θέλω να μάθω τι γίνεται. Δεν στοχοποίησα τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα τον Σεπτέμβριο και έλεγα στον κόσμο να ψηφίζει Τσίπρα. Έχω ακόμα και σήμερα καλές σχέσεις με τον πρωθυπουργό. Ζητάω να τον δω για να λύσουμε το θέμα πολιτικά. Στο κ. Τσίπρα χρωστάω δυο χάρες. Μια που με έβαλε στη κυβέρνηση και μια που δεν με έβαλε την δεύτερη φορά, Να σας αποκαλύψω πως στον ανασχηματισμό ανάμεσα στις δυο εκλογές του είχα τηλεφωνήσει και του είχα ζητήσει να μην με βάλει στη κυβέρνηση» και υπογράμμισε: «Μιλάνε για διαρροές εγγραφών αλλά κανείς δεν έχει δείξει έστω και ένα έγγραφο. Εγώ δεν έχω πει ονόματα. Μόνοι τους τα λένε. Όλα αυτά τα έγγραφα αφορούν εμένα. Δεν αφορούν τρίτο πρόσωπο. Αφορά εμένα και έτσι δεν μπορεί να μου πει κάποιος γιατί τα είχα στην κατοχή μου. Προσπαθούσα να καταλάβω γιατί γίνονταν όλα αυτά. Γιατί στοχοποιούν εμένα. Γιατί λέγανε πως οι μπάτσοι του Πανούση μπήκαν στις φυλακές; Πήρα τον Παρασκευόπουλο και του λέω μπήκαν αστυνομικοί στη φυλακή; Και μου έλεγε ότι το θέμα είναι θεσμικό. Του έλεγα βγες να το διαψεύσεις και ουδέποτε έκανε κάτι τέτοιο. Κάποιοι τα έδωσαν όλα αυτά στη δημοσιότητα για να φοβηθώ. Αυτό θέλουν. Εγώ λέω πως θα ζητήσω από τον εισαγγελέα και τις κασέτες που αντιστοιχούν σε αυτά τα χαρτιά. Ελπίζω να υπάρχουν ακόμα γιατί διαφορετικά θα δείτε το πραγματικό σκάνδαλο».