Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος: Ο Πανούσης ήταν και παραμένει στόχος μας

Τα καταδικασμένα για συμμετοχή στη ΣΠΦ αδέρφια επιτίθονται στον πρώην υπ. Προστασίας του Πολίτη


ΕΛΛΑΔΑ
18:36
16/11/2015
Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος: Ο Πανούσης ήταν και παραμένει στόχος μας
32
loading

Επίθεση κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση εξαπολύουν οι Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος που βρίσκονται στη φυλακή καταδικασμένοι για συμμετοχή στην οργάνωση: «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Τα δύο αδέρφια, έστειλαν ισάριθμες επιστολές στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org, και μέσω αυτών αφού πρώτα του απευθύνουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς στη συνέχεια ξεκαθαρίζουν πως ο πρώην υπουργός ήταν και παραμένει στόχος τους!

Ο Χρήστος Τσάκαλος εξηγεί ότι  ο Γιάννης Πανούσης «αναβαθμίστηκε ως στόχος», ενώ ο αδελφός του, Γεράσιμος χαρακτηρίζει τον πρώην υπουργό ως «ένα ματαιόδοξο ανθρωπάκι», και παράλληλα αναφερόμενος στους διαλόγους που δημοσιεύθηκαν υποστηρίζει ότι αυτοί είναι ψεύτικοι και «αποκυήματα φαντασίας κάποιων και του Πανούση». «Ο Πανούσης όντως  ήταν, είναι και θα είναι στόχος του αντάρτικου πόλης για τις επιλογές που έχει κάνει» σημειώνει.  Ο Γεράσιμος Τσάκαλος γράφει ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ τηλεφωνικά με τον Παναγιώτη Λάμπρου ή κάποιο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης .

Αναλυτικότερα η επιστολή του Γεράσιμου Τσάκαλου έχει ως εξής:

«Σε μια περίοδο όπου εκτυλίσσονται γεγονότα έντονης πολιτικής και ιστορικής σημασίας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, ένα ματαιόδοξο ανθρωπάκι όπως  ο Γ. Πανούσης, θεώρησε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να περιφέρει στα media το παράπονο για τη στέρηση της υπουργικής του θέσης. Τέτοιου είδους πολιτικάντικα παιχνίδια είναι ως ένα βαθμό συνήθη και αναμενόμενα στο χώρο που κινούνται τέτοια φιλόδοξα υποκείμενα.

Το γεγονός που με αναγκάζει να τοποθετηθώ δημόσια, είναι η προσπάθειά του να εμπλέξει εμένα και τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε αυτά τα μυθιστορηματικά παραληρήματά του. Οπότε για πρώτη και ελπίζω τελευταία  φορά, θα αναφερθώ συνοπτικά στα ψέματα που ο ίδιος διοχετεύει στα  media  με τη μορφή δήθεν συνομιλιών.

- Ξεκινώντας, και για να αντιληφθεί ο καθένας τη «σοβαρότητα» των δημοσιευμάτων να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω μιλήσει ΠΟΤΕ τηλεφωνικά με τον Παναγιώτη Λάμπρου ή κάποιο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ποτέ και σε καμιά συγκυρία. Την περίοδο μάλιστα που υποτίθεται ότι γίνανε τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα, εγώ νοσηλευόμουν φρουρούμενος σαν απεργός πείνας στο νοσοκομείο του Τζανείου. Όπου απαγορευόταν σαν κρατούμενος να έχω οποιουδήποτε είδους επικοινωνία. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να το διαπιστώσει με ευκολία ο καθένας.

- Τα δημοσιεύματα για δήθεν συνομιλίες μου σχετικά με τα αιτήματα για φυλακές τύπου Γ, DNA και αποφυλάκιση Σάββα Ξηρού είναι απολύτων ΨΕΥΔΗ, καθώς η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς έκανε απεργία πείνας αποκλειστικά για την εκδικητική προφυλάκιση των συγγενών μας και απλά ήμασταν αλληλέγγυοι στον αγώνα των υπόλοιπων πολιτικών κρατουμένων που έθεταν τα παραπάνω αιτήματα και διεξαγόταν παράλληλα εκείνη την περίοδο.

- Δεν θα μπορούσαμε εμείς να αποφασίσουμε για την εξέλιξη ενός εγχειρήματος όπως η κατάληψη της πρυτανείας καθώς οι σχέσεις μεταξύ των αναρχικών συντρόφων δεν λειτουργούν όπως οι σχέσεις του κάθε Πανούση με ιεραρχία και εντολές. Δεν υπάρχουν «αρχηγοί», ούτε εκτελούνται διαταγές. Το κάθε άτομο και συλλογικότητα αποφασίζει μόνο του και είναι υπεύθυνο για την όποια δράση του.

- Ουδέποτε έγινε διάλογος με τον σύντροφο , μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη περί ένοπλης κατάληψης της Βουλής και μάλιστα με αποτροπή μου για κάτι τέτοιο θεωρώντας το ως αυτοκτονικό. Πέρα από το γελοίο του πράγματος  ότι εφ’ όσον είμαστε και οι δύο κρατούμενοι και γνωρίζoυμε ότι οι τηλεφωνικές μας συνδιαλέξεις παρακολουθούνται και άρα δε θα σχεδιάζαμε ποτέ τηλεφωνικά ένα ένοπλο χτύπημα θα ήταν δυο φορές παράλογο να έλεγα κάτι τέτοιο, άμα θυμηθεί κανείς ότι η ΣΠΦ το 2010 είχε όντως τοποθετήσει βόμβα στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Όλοι οι διάλογοι που έχουν βγει μέχρι στιγμής στα media  είναι ψεύτικοι και αποκυήματα φαντασίας κάποιων και του Πανούση. Είναι μια οργανωμένη προσπάθεια ορισμένων κέντρων εξουσίας να αξιοποιήσουν τον χρήσιμα ηλίθιο Γ. Πανούση και τη ματαιοδοξία του, για να κοντραριστούν με την κυβέρνηση Σύριζα.

Αυτό είναι κάτι που από μόνο του ως γεγονός θα μου ήταν αδιάφορο καθώς θα εντασσόταν στις συνήθεις ενδοεξουσιαστικές κόντρες συμφερόντων.

Το ζήτημα όμως είναι ότι ταυτόχρονα προσπαθούν να πλήξουν και το αναρχικό αντάρτικο πόλης συκοφαντώντας τους πολιτικούς κρατούμενους και εμπλέκοντάς τους στο παιχνίδι τους. Όλη αυτή η προσπάθεια συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά μιας κακοστημένης παρωδίας χτισμένη πάνω σε χοντροειδή ψέματα και μία αλήθεια.

Ο Πανούσης όντως  ήταν, είναι και θα είναι στόχος του αντάρτικου πόλης για τις επιλογές που έχει κάνει.

Ελπίζω όλη αυτή η γελοία υπόθεση με δήθεν συνομιλίες να τελειώσει άμεσα και να μην χρειαστεί να επανέλθω.

Υ.Γ. Η πολιτική εύνοια του Σύριζα στο πρόσωπό μου εκφράστηκε με την εκδικητική προφυλάκιση της μάνας μου και της συντρόφου μου και συνεχίζεται επιβάλλοντας εξορία  στην πρώτη και ένα χιλιόμετρο ελευθερίας στη δεύτερη…

Υ.Γ.2 Το σημερινό σόου  του Πανούση οδήγησε στη δικαστική εξέταση για τη βόμβα που βάλαμε στο γραφείο του το 2009…πάλι με μια μικρή διαφορά…Η επίθεση στον Πανούση για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η ΣΠΦ δικάζεται ήδη στην δικαστική αίθουσα των φυλακών και την Παρασκευή  20 Νοεμβρίου είναι η αγόρευση του εισαγγελέα. Το παράδοξο για τον χαμαιλέοντα Πανούση είναι ότι ενώ εμφανίζεται  ως ο υπέρμαχος της αλήθειας, έχει κλητευτεί ήδη πέντε φορές να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη αλλά συνεχίζει να κρύβεται βρίσκοντας καταφύγιο στα τηλεοπτικά στούντιο και στα γραφεία των μεγαλοεκδοτών».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Τσάκαλος έγραψε:

«Την ώρα που η εξουσία εδραιώνει την παγκόσμια δικτατορία του φόβου και προετοιμάζει μια νέα αντιτρομοκρατική σταυροφορία, με αφετηρία τους ισλαμοφασίστες του ISIS, ο - κατά φαντασίαν - πρωθυπουργός Πανούσης συνεχίζει το σόου...

Γέμισαν οι δεξαμενές κοινωνικού ελέγχου – εφημερίδες, τηλεοράσεις – με λάσπη, ψέματα και ανύπαρκτες συνομιλίες...

Ο Πανούσης έγραψε ένα φθηνό μυθιστόρημα – ρεβάνς για την απόλυσή του από την κυβέρνηση. Οι ιδιοκτήτες του ψέματος, καναλάρχες και μεγαλοεκδότες, ανακάλυψαν στο πρόσωπό του έναν χρήσιμο ηλίθιο και σκηνοθέτησαν ένα “σκάνδαλο”, πάνω στο τίποτα...

Όμως, ο ψεύτης τις πρώτες μέρες χαίρεται... και όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.

Μέχρι χθες, ο Πανούσης ήταν απλά ένας χαμαιλέοντας ψευτοδιανοούμενος του συστήματος. Από σήμερα, μπορεί να μην αναβαθμίστηκε ως κυβερνητικό στέλεχος, αναβαθμίστηκε ΌΜΩΣ ως στόχος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, και όσων αγωνίζονται για την ελευθερία... Τα ψέματά του τον έχουν στοχοποιήσει ανεπιστρεπτί...

Κι αυτό δεν είναι απειλή. Γιατί, σε αντίθεση με τον Πανούση, η συνέπεια και η ιστορία του αναρχικού αντάρτικου πόλης δε λέει ποτέ ψέματα...»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

32
σχόλια
 1. avatar ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΦΑΡΦΑΡΑΣ

  λιγο ακομα κ θα μεινω εγκυος με τοση αντριλα κ τοση τεστοστερονη...

 2. avatar Alexato

  \"Αντιεξουσιαστές\" ,αναρχικοί δήθεν, ανένταχτοι από χορτασμένη μεγαλοαστική ή μεσοαστική τάξη ο μπαμπάς και η μαμά..δήθεν κατά του συστήματος γιατί δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν και να αλλάξουν στην σημερινή τραγική Ελλάδα..

 3. avatar Αφροδίτη Π.

  Ο Πανούσης άνοιξε το βόθρο και βρωμάει πολύ,υπουργοί κάνουν μυνήσεις και υποστηρίζουν το συνομιλητή των καλόπαιδων,τα καλόπαιδα απειλούν ανοιχτά τον υπουργό(αλήθεια ποιός τους δίνει τη δυνατότητα να βγάζουν προς τα έξω τις ανακοινώσεις-απειλές τους?).Σε ποιά πολιτισμένη χώρα θα επέτρεπαν κάτι τέτοιο?Αν όλα αυτά γινόντουσαν επί άλλης κυβερνήσεως όλος ο συριζα θα ήταν στα κάγκελα,τώρα μόκο.Τα συμπεράσματα δικά σας.

 4. avatar Aimilios

  αφησαν οι μαναδες τα παιδια να πεσουνε στα διχτυα της αριστερας και των ναρκωτικων και καταστρεψανε τις ζωες τους...
  Γιατι;;; βλεπεις το παιδι σου με μουσια, σακιδιο και απλυτο ενα μηνα να πηγαινει να κολλησει αφισες του συριζα....ε δεν παει το μυαλο σου που θα καταληξει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  1. avatar Paul

   ενω οταν φωναζει γ.... τον π.... τον Γιωργακη με τυμπανα και κοκες στην νομικη και απο κατω ο τιμιος Βουλγαρακης καμαρωνει με καραφλο χαμογελο ειναι ισιος δρομος ε;

   για να μην πιασω τα α και ου με τον ημιτρελο.

 5. avatar n1K0SsT

  Παλληκαράκια της φακής κομμένο το ριζόγαλο σήμερα να μάθετε να μην παίζετε με τα πράματά σας. Άντε αν είστε καλά παιδιά θα σας πάρουν και στο ΣΥΡΙΖΑ όταν βγείτε το 2115. Μέχρι τότε προσπαθείστε να μην ταλαιπωρείτε τα όργανά σας και βγάλετε τρίχες στις παλάμες έτσι;

 6. avatar Κουφαλες

  Ναι θα σαπισουν στη φυλακή τα παιδιά αυτά υπερασπιζόμενοι τις ιδέες τους αντίθετα με κάτι μιχαλολιακους που μπροστά στον ανακριτή τα ξέχασε όλα.αφηστε που όλοι αυτοί ειναι είδη έξω μετά τη δολοφονία Φύσσα επειδή πέρασε το 18μηνο.μωρε όσοι γράφετε εδώ μέσα τσιπα δεν έχετε;που να την βρείτε.

  1. avatar Serapis

   Μιλάς για Φύσα ΄δικαιε δημοτέτοιε. Αν μιλούσες και για Φουντούλη και Καπελώνη ίσως σε έλεγα δημοκράτη!

  2. avatar Serapis

   Ο παρασκευόπουλος φρόντισε με τον νόμο του τα \"παιδιά\" Σε λίγο θα αποφυλακιστούν για να σκοτώσουν τα δικά σου παιδιά και τους δικούς μου γονείς γιατί έτσι τους αρέσει.

   1. avatar agilotos.stravos

    Γιατι γινεσαι δημοσια χαζος και ψευτης με αυτα που γραφεις,μπορεις να μου πεις?

 7. avatar fanpapad

  Να σαπίσουν στη φυλακή οι κοκκινοφασίστες, ακροαριστεροί, τρομοκράτες, τάχα επαναστάτες και δήθεν αγωνιστές.

  1. avatar agilotos.stravos

   Εσυ δεν ησουν αυτος που εγραφε \"Ούτε θα σε ακολουθήσω στο επίπεδό σου. Καλό σου πνευματικό και νοητικό χειμώνα\" οταν αποστομωθηκες? Τι υφος,τι επιπεδο ειναι αυτο τοτε?Δεν ντρεπεσαι?
   Εγω απο την αλλη οταν προκειται για αθλιοτητες και ψεμματα δεν εχω προβλημα να απαντησω αναλογως:
   Kι εσυ να σαπισεις στον καναπε σου φανοπαπα.

   1. avatar fanpapad

    Να σαπίσουν στη φυλακή οι κοκκινοφασίστες, ακροαριστεροί, τρομοκράτες, τάχα επαναστάτες και δήθεν αγωνιστές.

    1. avatar agilotos.stravos

     Ηδη σαπισες...κι επεσες....

     1. avatar fanpapad

      Να σαπίσουν στη φυλακή οι κοκκινοφασίστες, ακροαριστεροί, τρομοκράτες, τάχα επαναστάτες και δήθεν αγωνιστές.

 8. avatar JonDoe

  Μπράβο μάγκες... είστε τίμιοι επαναστάτες του πωπού!

 9. avatar dem

  H απορία μου παραμένει, αυτούς γιατί ακόμη τους ταίζουμε;

 10. avatar Δημητριος Κρυσταλλης

  Θέλουν τον Λάμπρο τους επειγόντως.

 11. avatar neraida

  σκουπιδια .....με συριζα σε λιγο θα ειστε εξω να φανταστω !!!! καμια ελπιδα

 12. avatar Νίκος Μ.

  Είσαι μάγκας παλικάρι !!! Αφού είσαι του συστήματος και πέφτουν τηλέφωνα για να σε αφήσουν ελεύθερο !!! Γνωστέ Άγνωστε !!!

  1. avatar agilotos.stravos

   Ναι αυτος πηρε τηλεφωνο και διεταξε να του κλεισουν στη φυλακη τη συντροφο του και τη μανα του!

   1. avatar Νίκος Μ.

    Δημοκράτες, θα βγάλετε \"εντολή θανάτου\" και για εμένα, γιατί έχω διαφορετική άποψη από εσάς; Το παρακράτος είστε εσείς, που μιλάτε με στελέχη κυβερνήσεων (για τους νόμους που σας βολεύουν - Λάμπρου) που βάζετε υπουργούς να σας βγάλουν λάδι όταν κάνετε τα κακκάκια σας μετά από μία μακακία που κάνετε σαν βολεμένοι που είστε!!!

    1. avatar agilotos.stravos

     Μα ποτε εχει βγει \"εντολη θανατου\" σε απλο πολιτη μου λες?Φυσικα και μπορεις να γραφεις οτι θελεις αρκει να το τεκμηριωνεις, Κι αρκει να μη χαβεις οτι σου σερβιρουν,αν εισαι εξυπνος.
     Σου υπενθυμιζω οτι αναφερεσαι σε ατομα που μονο για μια επιθεση εχουν φαει 22 χρονια φυλακη,για γκρεμισμενα ντουβαρια!Φαντασου για τις υπολοιπες.Πως ειναι δυνατον λοιπον να γραφεις \"να σας βγάλουν λάδι\"?Ε?
     Ξαναλεω λοιπον κι αν μπορεις απαντα πως ειναι δυνατον να πεφτουν τηλεφωνα κι αντι να αποφυλακιζονται να φυλακιζουν και τη μανα και τη συντροφο!Ε?...
     Για να δουμε,θα καταφερεις να σκεφτεις λογικα και ν\'απαντησεις εσυ τουλαχιστον... ?

 13. avatar ax_koula

  Τι προβλέπει η νομοθεσία και το Σύνταγμα σε τέτιες περιπτώσεις?? Μπορεί ο καθένας είτε υπόδικος ή κατάδικος κλπ να δημοσιεύει επιστολές και να απειλεί ανοιχτά τη ζωή άλλου συμπολίτη του και να μην επεμβαίνει ο εισαγγελέας!!!?? σε τι καφρία ζούμε επιτέλους!!

  1. avatar agilotos.stravos

   Δλδ οι φιλοι σου οι συμφορουμιτες δεν απειλουν καθολου?
   Εδω ρε οι πυρηνες εχουν τοσες δικες και καταδικες για 150 επιθεσεις,λες να φοβηθουν απο την καταδικη μισου πλημμεληματος οπως ειναι η...\"απειλη\"?
   Χρειαζεται δλδ να υπαρχει και λιγη εξυπναδα πριν γραψεις κατι δημοσια...

   1. avatar ax_koula

    Χοντρόκοπε σταμάτα να τραμπουκίζεις από του πληκτρολογίου! είσαι γνωστός εδώ μέσα. Κάτι τέτιοι σαν εσένα μετέτρεψαν με το ανύπαρκτο ήθος τους και την περίσσια θρασυδειλία τους τον τόπο αυτό σε μπ..... χωρίς τοίχους....άι στον κόρακα!

    1. avatar agilotos.stravos

     Ακριβως!Εγω εφερα σ\'αυτον τον τοπο τα μνημονια,τα κουβαλαγα τοσες μερες στην πλατη απο τα γραφεια του ΔΝΤ,εγω μειωσα τους μισθους και τις συνταξεις κι εγω με τα ιδια μου τα χερια εφτιαχνα τις θηλιες σε πανω απο 4000 συμπατριωτες μας..Το παραδεχομαι κουλη μου...
     Εκανα και μια ερωτησουλα παραπανω,αν θες σε παρακαλω ν\'απαντησεις...

     1. avatar ax_koula

      Εντάξει Δαρβίνε πουνέντη κλπ κλπ πόσους ακόμα λογαριασμούς έχεις χαμαιλέοντα του βώλου?? άντε γιατί σε βαρεθήκαμε φαιδρέ τύπε!

     2. avatar agilotos.stravos

      Τι?
      Παντα εχω εναν λογαριασμο που μπορει να τσεκαριστει και δεν εχω γραψει ουτε μιση φορα με αλλον.
      Τον Δαρβινο δεν τον ξερω κι ο πουνεντης αν δεν κανω λαθος ειναι πρωην συριζαιος.Αλλα ετσι ειναι.Οταν τρως σφαλιαρες απο πολλους νομιζεις οτι ειναι ενας για να δικαιολογεις την ηλιθια επιχειρηματολογια σου στον εαυτο σου.
      Στο θεμα μας λοιπον αν τολμας.\"[οι πυρηνες εχουν τοσες δικες και καταδικες για 150 επιθεσεις,λες να φοβηθουν απο την καταδικη μισου πλημμεληματος οπως ειναι η...\"απειλη\"?]
      Και σε ρωταω 3η φορα,επειδη οι χαζοι και οι φασιστες δεν απαντανε ποτε με την πρωτη.

 14. avatar Χάρης Σαραβάνος

  ..επιτίθ-ε-νται..

 15. avatar Λεβέντης

  Κάνατε κυβέρνηση οι αριστεροί και μπλέξατε τα μπούτια σας.

  1. avatar xoxoxoxo

   Το νέο ΠΑΣΟΚ δεν είναι αριστερά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει