Στο «στοίχημα» της Ελλάδας να ξεπεράσει τον σκόπελο της οικονομικής κρίσης και να εξασφαλίσει την ευημερία, την αξιοπιστία και την ισχύ που της αρμόζουν, αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την 36η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Ο δρόμος που διανύουμε είναι δύσκολος, όμως είναι ο μοναδικός δρόμος προς την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, προς την εξασφάλιση της ευημερίας και για μας και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Η Ελλάδα σήμερα ανακτά την αξιοπιστία, την ισχύ, το δικαίωμα της να ορίζει το μέλλον της με τις πολύ μεγάλες αλλαγές, που σκοπό έχουν να αναδείξουν ό,τι καλύτερο διαθέτουμε. Να αναδείξουμε την Ελλάδα των αξιών.

Σήμερα, 36 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο κοινός μας αγώνας αφορά τη δημιουργία μιας καλύτερης, πληρέστερης, πιο ουσιαστικής Δημοκρατίας. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί οι Έλληνες θα πετύχουμε. Θα τα καταφέρουμε», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου.

«Γι’ αυτό και σήμερα, όπως το 1974 αποτινάξαμε τα δεσμά της χούντας, είναι η ώρα να αποτινάξουμε αυτές τις δουλείες που μας κληροδότησε το παρελθόν και να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας πατρίδας καλύτερης, δικαιότερης, που πατά γερά στα πόδια της. Να ξαναδώσουμε περιερχόμενο, λάμψη και οξυγόνο στη Δημοκρατία μας.

Το τίμημα των σφαλμάτων που έγιναν εις βάρος όλων μας, όλων των Ελλήνων, τα περασμένα χρόνια, είναι μεγάλο και το πληρώνουμε όλοι. Όμως ακόμα μεγαλύτερη είναι η ένταση της σημερινής μας προσπάθειας για την οικοδόμηση της Ελλάδας που και ανήκει και αξίζει στους Έλληνες. Της Ελλάδας της ποιότητας, των αξιών και της ανθρωπιάς. Της Ελλάδας της συλλογικής προσπάθειας, που αγωνίζεται για στόχους κοινούς. Της Ελλάδας που ορίζει την τύχη της χωρίς εξαρτήσεις και επιτηρήσεις», προσθέτει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, καταλήγοντας: «Ο αγώνας που δίνουμε σήμερα, αποτελεί τον δικό μας φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους γιατί δεν δέχτηκαν να σκύψουν το κεφάλι απέναντι στη δικτατορία».