Έντονη αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, για το εάν υπάρχει ή όχι απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνεται η υπουργική απόφαση για την αναστολή των εργασιών της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η αφορμή δόθηκε όταν σε μια αποστροφή του λόγου του και απευθυνόμενος στον υπουργό Περιβάλλοντος, ο κ. Μανιάτης τον ρώτησε εάν αισθάνεται την ανάγκη να πει τι έκανε λάθος, και κυρίως στους 2.500 ανθρώπους που περίμεναν κάτω από τις στοές.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Σκουρλέτη, ο οποίος κάλεσε τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «να σταματήσει να υπαγορεύει τις απόψεις του στο ΣτΕ», ενώ αναφερόμενος σε σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία είχε επικαλεστεί ο κ. Μανιάτης, τόνισε ότι «το ίδιο το ΣτΕ και ο πρόεδρος του διαψεύδουν το σύνολο των δημοσιευμάτων».

Για «αηθέστατες, εξωκοινοβουλευτικές και αδιανόητες προσεγγίσεις εκ μέρους του υπουργού» και για «μαγκιές και τσαμπουκάδες» που «δεν περνάνε εδώ», έκανε λόγο ο κ. Μανιάτης, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να «εφαρμόσει άμεσα όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας».

«Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται με τον κ Μανιάτη, ο οποίος επιμένει να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το κύρος το ΣτΕ», ανέφερε ανταπαντώντας ο κ. Σκουρλέτης, και κατέληξε:

«Υπηρετείτε την αντίληψη ορισμένων επενδυτών που δεν σέβονται το περιβάλλον, τους ανθρώπους, που δεν σέβονται τη χώρα».