Τσακαλώτος: Απομακρύναμε τον κίνδυνο του κουρέματος καταθέσεων

«Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει χωρίς κούρεμα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:08
30/10/2015
Τσακαλώτος: Απομακρύναμε τον κίνδυνο του κουρέματος καταθέσεων
4
loading

Την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα καταθέσεων, παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών διαβεβαίωσε: «Απομακρύναμε τον κίνδυνο του κουρέματος καταθέσεων. Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει χωρίς κούρεμα».

Ταυτοχρόνως ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει στο σχέδιο νόμου η πρόβλεψη για αντικειμενική αξιολόγηση των διοικητών των τραπεζών αλλά και επιλογή των μελών του ΤΧΣ από Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος. «Όσοι κριθούν ανεπαρκείς θα απομακρυνθούν» ξεκαθάρισε ζητώντας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις διοικήσεις των τραπεζών που - όπως υποστήριξε - συνδέονταν με πολιτικά κόμματα, με κανάλια και ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε αισιόδοξος για την διαδικασία της ανακεφαλαιοποίσης των τραπεζών, επισημαίνοντας πως και μόνο το γεγονός ότι στη διαδικασία συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης δίνει ένα «ισχυρό σήμα» στην αγορά και δείχνει ότι θα υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Πάντως, παρά την ευρεία συναίνεση των κομμάτων στο νομοσχέδιο, δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «συντρόφους» με εκείνους της ΝΔ, φράση που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Γιάννη Κουτσούκου και Γιάννη Μανιάτη. «Πρέπει να ντρέπεστε» είπε σε έντονο ύφος προς τον κ. Τσακαλώτο, ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος με τη σειρά του, τους κατηγόρησε ότι δίνουν θεατρική παράσταση για τα κανάλια, ενώ ο Γιάννης Κουτσούκος συνέχισε προς τον κ. Τσακαλώτο: «Μιλάτε εσείς που φέρατε τα capital controls; Δεν είναι δυνατόν να το ανεχθούμε αυτό». «Δεν ήμασταν ποτέ σύντροφοι με τη ΝΔ. Συγκυβερνήσαμε για λόγους εθνικής ανάγκης. Δεν υποστείλατε τη σημαία της ιδεολογικής διαφοροποίησης από τη ΝΔ», επέμεινε ο κ. Μανιάτης.

«Αποσύρω ανεπιφύλακτα ότι έχετε σχέσεις συντροφικότητας» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θέτοντας τέλος στην αντιπαράθεση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar π.κ

  Ακούω τον υπουργό Τσακαλωτο να μιλαη στη βουλή και η απορεια μου είναι αν αυτος ο ανθρωπος ειναι πιο αγράμματος από Τσιπρα.

 2. avatar Τσακαλώτος: Απομακρύναμε τον κίνδυνο του κουρέματος καταθέσεων

  για δύο χιλιοστά

 3. avatar Νίκος χασαπης

  Εχουν καταθέσεις τα πρόβατα? μπεεεεεε

 4. avatar Χρήστος

  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ έφερε τον κίνδυνο κουρέματος τών καταθέσεων.
  Τώρα, μας έσωσε;;!!1

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει