Μετά από πρόταση του Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου αποφάσισε ομόφωνα την περαιτέρω μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών που συμμετέχουν σε Επιτροπές.

Η αποζημίωση μειώνεται συνολικά κατά 50%, σε σχέση με ό, τι ίσχυε στο παρελθόν και πλέον θα είναι 150 ευρώ ανά συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε στην ομιλία του ότι «στις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας η συμμετοχή όλων μας στις θυσίες και η συμβολή στις προσπάθειες, που πρέπει να καταβάλουμε προκειμένου να περιορισθούν οι δαπάνες του Δημοσίου, είναι αναγκαίες».

Ο κ. Πετσάλνικος, υπενθύμισε ότι πέρσι είχαν ληφθεί μια σειρά από αποφάσεις περιορισμού των αποδοχών των βουλευτών, όπως η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, η μείωση επιδομάτων, η κατάργηση των δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος Αδείας).

Επίσης, με την ψήφιση του Εφαρμοστικού Νόμου στις 30 Ιουνίου, το πολιτικό προσωπικό της χώρας συμμετέχει περαιτέρω στην κοινή προσπάθεια με την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» και μάλιστα με συντελεστή 5% , που είναι ο υψηλότερος, και με την εισφορά υπέρ των ανέργων και του Τ.Π.Δ.Υ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι οι μειώσεις που έχουν επιβληθεί στις συνολικές αποδοχές των βουλευτών, με αποφάσεις που έλαβε η Ολομέλεια της Βουλής από την άνοιξη του 2010 μέχρι και σήμερα, ανέρχονται σε ετήσια βάση στις 40.500 ευρώ, τουλάχιστον.

Οι περικοπές αυτές ξεπερνούν το 35% των συνολικών ετήσιων αποδοχών του Βουλευτή.