Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει δήλωση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου πως εάν η βουλή ζητήσει για λόγους δημοσίου συμφέροντος τη δημοσιοποίηση των ονομάτων βουλευτών που ζήτησαν αναδρομικά, μπορεί η δημοσιοποίηση αυτή να γίνει;

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο εκείνος του ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των πρώην βουλευτών που ζητούν σημαντική και προκλητική αναδρομική αύξηση των συντάξεων, διότι δεν έχει την σχετική αναδρομική αρμοδιότητα.

Όταν ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε τη δήλωση του κ. Καραβοκύρη, ο κ. Πετσάλνικος απάντησε πως επικοινώνησε προσωπικά με τον κ. Καραβοκύρη ο οποίος του ανέφερε ότι δεν έχει κάνει ποτέ τέτοια δήλωση.

«Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ποτέ εξ’ όσων είναι δημοσίως γνωστά, δεν διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα ούτε αντέδρασε καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, παρ’ ότι τον ενημέρωσα και σχετικά για την πρωτοβουλία μου και την επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής», λέει ο κ. Παπαδημούλης και καταλήγει: «Από τα παραπάνω δυστυχώς γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για διαφάνεια και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών σ’ ένα ζήτημα που σκανδαλίζει δικαίως την ελληνική κοινωνία. Όσο για την κορυφή της δικαστικής εξουσίας, που στην Ελλάδα δυστυχώς διορίζεται από την εκτελεστική εξουσία, παρατηρούνται φαινόμενα “είπα-ξείπα” και πρακτικές δυο μέτρων και δύο σταθμών, άλλα για τους ισχυρούς κι άλλα για τους ανίσχυρους».