«Είναι ανοησίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει τις αντιδράσεις. Η επικοινωνιακή τακτική έχει περάσει στο στάδιο της αυτογελοιοποίησης. Κακό στους εαυτούς τους κάνουν» δήλωσε ο Α.Τσίπρας τονίζοντας ότι το σύνολο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ δεν προκρίνει τις μορφές βίας αλλά σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέλη στρατιωτάκια που παίρνουν γραμμή. Πολύ πιθανό να βρίσκονται σε μια διαμαρτυρία μέλη μας, όπως και μέλη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε στον realfm 97,8 από το Βερολίνο όπου βρίσκεται τις τελευταίες μέρες και υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «μας κοιτάνε σαν εξωγήινους, σαν τους ανθρώπους που γυρνάνε από την κόλαση» ενώ υπογράμμισε σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις ότι «επιδόρπιο» της συνάντησης Βενιζέλου – Σόιμπλε χθες ήταν «η διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης.

Διεξάγεται ερήμην της Ελλάδας. Γερμανοί και Γάλλοι έβγαλαν στο τραπέζι τα χαρτιά τους για το πότε και πώς θα γίνει. Η κυβέρνηση βέβαια είναι απούσα. Θα κληθεί τελευταία στιγμή για να εφαρμόσει τη λυπητερή».

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση είπε ότι οι ηγεσίες της Ευρώπης δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και πρόσθεσε ότι «σήμερα έχουμε χρηματοπιστωτικό πόλεμο. Αυτό που χρειάζεται είναι το 60% του χρέους να περάσει στην εποπτεία της ΕΚΤ κι αυτό γιατί το 60% είναι νόμιμο χρέος. Να γίνει δηλαδή επιλεκτική διαδικασία κουρέματος. Όχι στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά στους μεγάλους τραπεζικούς ομίλους. Μπορεί αυτή η λύση να φαντάζει ουτοπική αλλά είναι η μόνη ρεαλιστική».