«Το υπ. Παιδείας αντιμετωπίζει με προχειρότητα την ανώτατη εκπαίδευση»

Ο Α. Σπηλιωτόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εμπαίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:28
04/07/2011
«Το υπ. Παιδείας αντιμετωπίζει με προχειρότητα την ανώτατη εκπαίδευση»
1
loading

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις στα ΑΕΙ:

«Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα εικοσιτετράωρα για να επιβεβαιωθούμε πλήρως -μέσω της ανακοίνωσης των Πρυτάνεων- για τις καταγγελίες μας, όσον αφορά στη μεθόδευση και στην προχειρότητα με την οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντιμετωπίζει την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, ο εμπαιγμός και η προσβολή προς την Ακαδημαϊκή Κοινότητα με την απουσία της Υπουργού και οποιουδήποτε στελέχους του Υπουργείου από τη Σύνοδο Πρυτάνεων. Το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο που υποτίθεται ότι θα κατετίθετο για ψήφιση στη Βουλή δεν είναι ακόμη έτοιμο.

Αποδεικνύεται, ταυτόχρονα, ότι ο υποτιθέμενος διάλογος ήταν προσχηματικός με προειλημμένες αποφάσεις, αφού η εισήγηση της κας Υπουργού στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο δεν διαφέρει ουσιαστικά από το κείμενο διαβούλευσης του περασμένου Οκτωβρίου.

Οφείλουν η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αντιληφθούν ότι η τακτική των διαρροών και των μεγαλόστομων ανακοινώσεων δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση και αναγκάζει την Ακαδημαϊκή Κοινότητα να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική όσον αφορά στις προθέσεις σχετικά με τις τελικές διατάξεις του σχεδίου νόμου, όπου πολλοί ισχυρίζονται ότι υπάρχει και κρυφή ατζέντα.

Τέλος επιβεβαιώνεται ότι οι τακτικισμοί της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, τους εννέα τελευταίους μήνες, απέβλεπαν μόνο σε μία παρελκυστική πολιτική, ώστε να έλθει το νέο νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή εντός του καλοκαιριού με κλειστά τα Πανεπιστήμια, με τους καθηγητές και τους φοιτητές απόντες.

Αν η Κυβέρνηση πιστεύει πραγματικά ότι κάνει τη μεγάλη μεταρρύθμιση, τι φοβάται και προχωρά εν κρυπτώ και με επείγουσες διαδικασίες εν μέσω θέρους;».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar PCG

    Για να κάνω και λίγο το δικηγόρο του διαβόλου, ο κος Σπηλιοτόπουλος, ως υπουργός παρήγαγε έργο ΜΗΔΕΝ. Πώς τώρα κάνει κριτική;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει