Η μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ υποβαθμίζει την ποιότητα των σπουδών

Τι λέει ο πρύτανης του ΑΠΘ για την πρόταση του υπουργείου Παιδείας


ΕΛΛΑΔΑ
16:58
04/07/2011
Η μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ υποβαθμίζει την ποιότητα των σπουδών
1
loading

Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, χαρακτήρισε ως «στερημένη από ακαδημαϊκό όραμα και στρατηγική για την εκπαίδευση και την έρευνα» την πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις που κατέθεσαν τα πανεπιστήμια για τη μεταρρύθμισή τους, δεν εισακούστηκαν.

Σε δήλωσή του, ο πρύτανης αναφέρει ότι η πρόταση του υπουργείου εξαντλείται σε αποσπασματικές ρυθμίσεις που αντιγράφουν διεθνή μοντέλα ιδιωτικών ιδρυμάτων με σκοπό τη χειραγώγηση των ΑΕΙ, ενώ καταργεί το δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων, τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοδιοίκησή τους και την εσωτερική δημοκρατία, δημιουργώντας ένα αυταρχικό και ολοκληρωτικό μοντέλο διοίκησης.

Όπως επισημαίνει ο πρύτανης του ΑΠΘ, οι σπουδές υποβαθμίζονται με τα ταχύρρυθμα τριετή προγράμματα σπουδών και η δυαρχία (προέδρου - πρύτανη), καθιστά αναποτελεσματική τη διοίκηση των πανεπιστημίων, ενώ ο απόλυτος έλεγχος της διοίκησης των πανεπιστημίων από ένα ολιγομελές σώμα (Συμβούλιο) θα ενισχύσει τη συναλλαγή και τη διαφθορά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar gkarageorgos

    Δηλαδη κυριε πρυτανη το επιπεδο της σημερινης παιδειας ειναι υψηλο? Ποσο υψηλο δηλαδη? Με αριστα το 10 θα βαζατε 5? Και τοσα χρονια τι κανατε για να μη φτασει σε συτο το πολυ υψηλο επιπεδο? Και μη πειτε για τις εξαιρεσεις φοιτητων γιατι αυτες απλα επιβεβαιωνουν τον κανονα οτι γενικως η παιδεια και η παραπαιδεια ειναι σε πολυ λαθος δρομο. Δεν χειροκροτω τις αλλαγες αλλα βρειτε ποια πραγματα ειναι λαθος και συμφωνηστε να αλλαξουν.............

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει