Τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με αξιωματικούς Διευθύνσεων της Αστυνομίας, όπως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, αλλά και νεαρούς αστυνομικούς που περιπολούν στους δρόμους, να αφουγκραστεί τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να παραθέσει τις απόψεις και τις θέσεις του Ποταμιού.

«Η αστυνομία ειδικά σε περιόδους κρίσης παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια των πολιτών. Η καλή αστυνομία είναι για να βοηθά τους πολίτες, τους φτωχούς πολίτες που πρέπει να νιώσουν ασφάλεια και όχι εκείνους που έχουν σπίτια φρούρια ή τη δυνατότητα να διαθέτουν προσωπική ασφάλεια» δήλωσε, μεταξύ άλλων, βγαίνοντας από το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Εξήρε παράλληλα το έργο των αστυνομικών, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «η Ελληνική Αστυνομία έχει καταφέρει να έχει, αναλογικά με το υπόλοιπο δημόσιο, πολύ μικρότερο ποσοστό διαφθοράς».

«Υπάρχουν προβλήματα, όπως σε κάθε δημόσια υπηρεσία, αλλά έχει καταφέρει η αστυνομία την αυτοκάθαρσή της κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνεχίζεται», σημείωσε χαρακτηριστικά. Τέλος δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στην πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, που, όπως είπε, «είναι ουσιαστικά μια εξαπάτηση της κοινωνίας» είπε.

GADA3 GADA5 gada9

Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού

«Η αστυνομία ειδικά σε περιόδους κρίσης παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια των πολιτών. Θα πρέπει να δημιουργεί ένα πλαίσιο η αστυνομία ώστε ο πολίτης να νιώθει τουλάχιστον ασφαλής στο σπίτι του και στους δρόμους. Νομίζω -και θα πρέπει να το πω με κάθε ειλικρίνεια- ότι οι άνθρωποι της αστυνομίας επιτελούν ένα πολύ μεγάλο έργο.

Το’ χω πει και παλιότερα, ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει καταφέρει να έχει αναλογικά με το υπόλοιπο δημόσιο πολύ μικρότερο ποσοστό διαφθοράς. Υπάρχουν βέβαια προβλήματα, όπως σε κάθε δημόσια υπηρεσία, αλλά έχει καταφέρει η αστυνομία την αυτοκάθαρσή της κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνεχίζεται.

Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουν οι πολιτικοί τους αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους απερίσπαστοι από κομματικές εντολές κι από εντολές παραγόντων. Είδαμε αστυνομικούς που μας είπαν ότι είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν επιείκεια «Άη Γιάννηδες των δρόμων», αλλά είδαμε και αστυνομικούς που μας είπαν ότι χρειάζεται κι από το υπόλοιπο κράτος, από τη Δικαιοσύνη μεγαλύτερη αυστηρότητα. Χαρακτηριστικά μας ανέφεραν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι θέλουν μια μεγαλύτερη αυστηρότητα απέναντι στους ανθρώπους που κακοποιούν και βιάζουν παιδιά και που μπαίνουν συνεχώς σ’ αυτόν τον αποτρόπαιο κύκλο παρανομίας.

Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να λύσουμε τα χέρια των ανθρώπων που θέλουν να δουλέψουν υπέρ των πολλών. Το είχα πει από τα χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος: η καλή αστυνομία είναι για να βοηθά τους πολίτες, τους φτωχούς πολίτες που πρέπει να νιώσουν ασφάλεια. Οι υπόλοιποι, οι άλλοι πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να έχουν σπίτια φρούρια ή ιδιωτικές αστυνομίες, δεν έχουν ανάγκη την αστυνομία. Την αστυνομία την έχει ανάγκη ο Έλληνας πολίτης, ο απλός πολίτης».

Στην ερώτηση αν η επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ ήταν συμβολική ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Το οικονομικό έγκλημα και ειδικά οι απάτες εις βάρος του κράτους που είναι ουσιαστικά εις βάρος της κοινωνίας -οι απάτες από ιδιώτες, από εταιρίες- πρέπει να χτυπηθεί με κάθε τρόπο. Έχω την αίσθηση ότι στην Οικονομική Αστυνομία, όπως σας είπα πριν και στο ηλεκτρονικό έγκλημα, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταλάβει απολύτως ποιος είναι ο προορισμός τους. Και είμαστε σύμμαχοι και συμπαραστάτες στην πάταξη του οικονομικού εγκλήματος που όπως σας είπα, είναι ουσιαστικά μια εξαπάτηση της κοινωνίας».