Η σημερινή συμφωνία πρέπει να αποτελέσει «το τέλος της εποχής των Μνημονίων», τονίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκε ένα πλήθος θεμάτων που έχουν να κάνουν με την πορεία της κυβέρνησης, με την πορεία της συμφωνίας – η οποία πρέπει να οδηγήσει σε διαγραφή του χρέους – και με προβλήματα τα οποία έχουν διαπιστωθεί ιδιαίτερα στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και στον τομέα της παιδείας.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραδέχονται πως «το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής έχει δημιουργήσει τεράστια θέματα στα νησιά». Η πρόταση του κόμματος είναι η «άμεση μεταφορά των προσφύγων σε καράβια» ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα στον τουρισμό των νησιών αλλά και όσον αφορά την επιβίωση των ίδιων.

Από την άλλη, οι βουλευτές του κόμματος εκφράζουν την αντίθεσή τους με πρωτοβουλίες κυβερνητικών παραγόντων σε θέματα Παιδείας και προαναγγέλλεται παρέμβαση στον πρωθυπουργό.

Τέλος, όσον αφορά τη συμφωνία, στη δήλωση των ΑΝ.ΕΛ. σημειώνεται: «Η συμφωνία που έρχεται σήμερα προς ψήφιση είναι μια συμφωνία η οποία πρέπει να αποτελεί το τέλος της εποχής των μνημονίων. Μία συμφωνία που θα οδηγήσει στη διαγραφή του χρέους, μία συμφωνία, όμως, η οποία θα αποτελεί και την τελική λύση για το δράμα που έχει περάσει ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια».