Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ξεκινά την προσεχή Τρίτη τη δεύτερη περιοδεία του στα Δ. Βαλκάνια σε Κόσοβο, Αλβανία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί πρώτα στην Πρίστινα, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Isa Mustafa, καθώς και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Hashim Thaci.

Την προσεχή Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται στα Τίρανα όπου εκτός από τον ομόλογό του Ditmir Bushati, θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό Edi Rama, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Bujar Nishani, τον πρόεδρο του αλβανικού κοινοβουλίου Ilir Meta και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Lulzim Basha, ενώ έχουν προγραμματιστεί και επαφές του με εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Την Πέμπτη ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, όπου, στο Σεράγεβο, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με το βόσνιο συμπρόεδρο Bakir Izetbegovic και με τον πρωθυπουργό Fadil Novalic, ενώ με τον βόσνιο ομόλογό του Igor Crnadak καθώς και με τους συμπροέδρους της Ομοσπονδίας, τον Σέρβο Mladen Ivanic και τον Κροάτη Dragan Covic θα συναντηθεί την επομένη, Παρασκευή, ημέρα επιστροφής του στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέψεις αυτές του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών ολοκληρώνουν τις επαφές στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων που στοχεύουν όχι μόνο στη διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας της Ελλάδας με τις βαλκανικές χώρες , αλλά και στην συμβολή της χώρας μας στη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής.