«Το δημοψήφισμα μας έκανε να χάσουμε πολύτιμο χρόνο και θα είχαμε γλυτώσει από τη διχόνοια αν ο πρωθυπουργός αποφάσιζε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τους πολιτικούς αρχηγούς νωρίτερα« σημείωσε ο βουλευτής από το Ποτάμι, Νίκος Ορφανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι 1 του Πειραιά.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι έστω «και στο και πέντε θα έχουμε συμφωνία», ενώ υποστήριξε ότι «δεν θα αποφύγουμε τα επώδυνα μέτρα».

«Χρειάζεται να πάμε άμεσα σε μέτρα που θα δίνουν θέσεις εργασίας και όχι μόνο σε μέτρα λιτότητας. Την ευθύνη της διαπραγμάτευσης την έχει ο πρωθυπουργός. Υπάρχουν απότομες καταστροφές αλλά όχι απότομες λύσεις» υπογράμμισε ο βουλευτής.

«Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί αυτή τη στιγμή, είναι μία συμφωνία που θα ξαναβάζει τη χώρα στην ανάπτυξη, με μεταρρυθμίσεις, που συντριπτικά η ελληνική κοινωνία θα ενέκρινε, εάν έμπαιναν σε ένα υποθετικό δημοψήφισμα.» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την παραίτηση Βαρουφάκη ο βουλευτής από το Ποτάμι έκανε λόγο για «κινήσεις κοινής λογικής από τη στιγμή που η ομάδα διαπραγμάτευσης με την προηγούμενη μορφή της απέτυχε να φέρει αποτέλεσμα και έπρεπε να αλλάξει».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο κ. Ορφανός απέρριψε τον ισχυρισμό ότι ήταν καθαρά ταξικό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το ΟΧΙ δεν ήταν απαραίτητα ταξικό όπως προβάλλεται. Τα Εξάρχεια , για παράδειγμα, ψήφισαν ΝΑΙ».