Για «αριστερό μνημόνιο» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, διερωτώμενος εάν αυτό «πραγματικά λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των ασθενέστερων της ελληνικής κοινωνίας».

«Το λέω γιατί δεν υπάρχει τίποτα για τους ανέργους, τίποτα για τους νέους για αυτούς που πραγματικά έχουν υποστεί τα δεινά της κρίσης», σημείωσε, σε δηλώσεις του στο Mega.

Τόνισε ότι η πρόταση της Αθήνας έχει σαφές ιδεολογικό πρόσημο. «Επί της ουσίας λέει ότι θα εισπράξω όλο το δημοσιονομικό κενό από φόρους, δεν θα εστιαστώ καθόλου στη μείωση των δαπανών, δεν θα ψάξω να βρω εστίες σπατάλης μέσα στο κράτος, πρέπει να φορολογήσουμε ό,τι πετάει, ό,τι κολυμπάει, ό,τι περπατάει», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι και συμφωνία να υπάρξει με αυτή την πολιτική, «θα δώσει μικρή ανακούφιση, παράταση χρόνου πλην όμως τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, το έλλειμα ανταγωνισμού, την ανάγκη για πραγματική απελευθέρωση, για πραγματικές ιδιωτικοποιήσεις, την πρόσκληση επενδύσεων, την στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, αυτή η συμφωνία δεν την υπηρετεί ούτε κατ’ ελάχιστον, άρα αυτή η συμφωνία και να ψηφιστεί, λύση στο πρόβλημα της χώρας δεν θα δοθεί».

Για τη στάση της ΝΔ στην πιθανή ψηφοφορία τόνισε ότι «οποιαδήποτε συμφωνία εδώ που φθάσαμε είναι καλύτερη από μια μη συμφωνία, αλλά δεν είναι όλες οι συμφωνίες το ίδιο» ενώ πρόσθεσε ότι εάν δεν αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει δυσάρεστος στο εσωτερικό του κόμματός του, «εμείς εδώ είμαστε να στηρίξουμε, προφανώς με άλλη πολιτική που θα είναι κοινωνικά δίκαιη».