Την επιβεβαίωση των καλών διμερών σχέσεων, και την ανάγκη για την ανάπτυξη τους έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς από την πρόεδρο του βουλγαρικού Κοινοβουλίου Cecka Cachevа, με την οποία συναντήθηκε στη Βουλή, παρουσία της προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Τζέμα Γκροζντάνοβα και της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Βουλγαρίας-Ελλάδας Ντανιέλα Σαβεκλίεβα.

«Ως πολιτικοί έχουμε την υποχρέωση να δρούμε έτσι ώστε οι δυο χώρες να μπορούν ανεμπόδιστα να επικοινωνούν και να προωθούν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες» επισήμανε η πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας ότι για τη Βουλγαρία είναι πολύ σημαντική η οικονομική σταθερότητα της γειτονικής Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την στήριξη της Ελλάδος για την ένταξη της Βουλγαρίας, αλλά και της Ρουμανίας στο χώρο Σέγκεν.

Η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στη Βουλγαρία, ολοκληρώθηκε με μία σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Rosen Plevneliev, που είχε στο αεροδρόμιο της Σόφιας, λίγο πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα.