Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών παραπέμπεται να δικαστεί ο Γιώργος Καρατζαφέρη κατηγορούμενος για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, την τριετία 2010-2012, και συμμετοχή στις off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ παρέλειψε να δηλώσει στα επίμαχα πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής ποσό 6,6 εκ δολάρια σε λογαριασμό της Καταλίνα , 1,65 εκ ευρώ που είχε λάβει με 3 εμβάσματα σε λογαριασμό της ίδιας εταιρίας από άλλη off shore η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην έρευνα για τις αμαρτωλές προμήθειες των εξοπλιστικών καθώς και ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Η αρχική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του κ. Καρατζαφέρη ήταν σε βαθμό κακουργήματος , ωστόσο , έγινε μετατροπή του αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος καθώς , σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να μην προέκυψε ίδιον όφελος από εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής. Μάλιστα, άνθρωποι του περιβάλλοντός του λένε ότι από την έρευνα δεν προέκυψε δωροδοκία από τα εξοπλιστικά.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να μην παραπέμψει τον Γ. Καρατζαφέρη για ακίνητα αξίας περίπου 20 εκ ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την αρχική ποινική δίωξη δεν είχαν δηλωθεί.

Με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται η συνέχιση της έρευνας που αφορά σε λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ.Καρατζαφέρη που ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκουν στον εγγονό του, αλλά και για μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.