«Ζήτημα τιμής η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων»

«Ημέρα μνήμης και περισυλλογής η σημερινή» λένε οι ΑΝΕΛ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:16
10/06/2015
«Ζήτημα τιμής η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων»
1
loading

«Η επέτειος της σφαγής αμάχων στο ιστορικό Δίστομο, είναι αναμφίβολα ημέρα μνήμης και περισυλλογής. Μας υπενθυμίζει τη θυσία των 218 αθώων θυμάτων, αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, που σφαγιάσθηκαν και εκτελέστηκαν στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Ο μαρτυρικός θάνατος των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, συνιστά ταυτόχρονα και πυξίδα χρέους σ' αυτές τις ιστορικές στιγμές που ζει η Πατρίδα μας, με στόχο την απεξάρτησή της από τα καταθλιπτικά και αντικοινωνικά μνημόνια. Είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω μας οριστικά τις πολιτικές της υποταγής και τη φραγκολεβαντίνικη νοοτροπία της εκτέλεσης εντολών από τους δανειστές», επισημαίνει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε δήλωσή της για την επέτειο της σφαγής του Διστόμου.

«Η σφαγή στο Δίστομο αποτελεί πυξίδα χρέους και για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, που αποτελεί κορυφαίο πολιτικό, ηθικό και νομικό αίτημα της χώρας μας με στόχο την αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας σε βάρος του Ελληνικού λαού. Ενός λαού, που με το αίμα του πλήρωσε δυσανάλογα σε σχέση με πολλούς άλλους τη ναζιστική λαίλαπα. Το δίκαιο αυτού του αιτήματος δεν παραγράφεται και δεν αναστέλλεται» αναφέρει η κ.Χρυσοβελώνη, καταλήγοντας «οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, προεξάρχοντος του Πάνου Καμμένου, έχουμε θέσει ως μέγιστη ηθική και πολιτική προτεραιότητα τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και τού κατοχικού δανείου. Είναι ζήτημα τιμής, ήθους, αξιοπρέπειας και κυρίως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους προγόνους μας που σφαγιάστηκαν από τους ναζί».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Πάνος

    "Το δίκαιο αυτού του αιτήματος δεν παραγράφεται και δεν αναστέλλεται" αφήστε τα λόγια. Αν είστε έτοιμοι αποφασίστε εκεί στην κυβέρνηση να πάτε στα διεθνή δικαστήρια. Τα άλλα όλα είναι απλά λόγια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει